Disable_right_click


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πώς παντρεύτηκαν... Κάνει θαύματα η προσευχή!


Έβαλε ο π.Πορφύριος μια κοπέλα που αγαπούσε κάποιον και δεν ήξερε αν αυτός την ήθελε, λέει: "Πάτερ, θέλω να τον παντρευτώ. Και της είπε: "Θα κάνεις προσευχή και συ και θα κάνω και γω την τάδε ώρα. Θα κάνουμε και οι δυο προσευχή γι'αυτόν. Και άμα θέλει ο Θεός, θα τον φωτίσει". (Για να δείτε που είναι πρακτικό.Δεν είναι θεωρία). Και έκανε πολύ προσευχή και αυτή και ο π.Πορφύριος. Και αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο άντρας εκείνη την ώρα κάτι ένιωθε στην καρδιά του. Ένιωθε μια θερμότητα, ένα κύμα αγάπης, μια χαρά, κάτι, κάτι... Και πάει στον π.Πορφύριο (γιατί και αυτός τον ήξερε) και του λέει: "Πάτερ, κάτι γίνεται τον τελευταίο καιρό. Την τάδε ώρα κάθε μέρα, κάτι γίνεται και με πιάνει κάτι στην καρδιά μου".

Του λέει:
-Τι σε πιάνει;
-Ένα μούδιασμα, μια θερμότητα, μια γλυκύτητα. Κάτι γίνεται. Και θέλω να σας πω και κάτι άλλο πάτερ. Τώρα που ήρθα,έξω από εδώ που ήρθα να εξομολογηθώ, είδα μια κοπέλα που κάθεται. Αυτή η κοπέλα πάτερ είναι ελεύθερη; Μου'κανε πολύ καλή εντύπωση.
- Θα δούμε, λέει ο π.Πορφύριος. Θα τη γνωρίσεις και θα δεις.
Και τελικά, όπως καταλαβαίνετε, παντρευτήκανε. Πώς τα καταφέρανε αυτά; Δεν του μίλησε ούτε έβαλε τη λογική της ούτε την εξυπνάδα της... Δηλαδή εξυπνάδα έβαλε, αλλά εξυπνάδα πνευματικού τύπου. Δεν κινήθηκε ανθρώπινα. Δεν κινήθηκε με την μαεστρία την εγκόσμια, αλλά δια της προσευχής. Πρακτικά πράγματα ε; Έγινε μια ωραία οικογένεια με την προσευχή του π.Πορφυρίου και της κοπέλας που πήγε να εξομολογηθεί στον π.Πορφύριο.
Κάνει θαύματα η προσευχή!


(απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου [(από Αθέατα περάσματα http://www.atheataperasmata.com)]

18 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. αληθινα κανει θαυματα η προσευχη που βγαινει απ την καρδια μας

      Διαγραφή
  2. Αληθινά κάνει θαύματα η προσευχή. Ποτέ να μην απογοητευόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτο το πόσα θαύματα κάνει η προσευχή..!
    Ιδιαίτερα η νοερά προσευχή..
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατρίχιασα! Η προσευχή κάνει όντως θαύματα, έχει συμβεί λίγο-πολύ σε όλους μας άμα πιστεύουμε.. Υπέροχη η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ προσεύχομαι να σταματήσουν οι πόλεμοι αλλά δε γίνεται τίποτα.
    Το ξέρω η προσευχή μου δεν είναι θερμή. Δεν είμαι καμία αγία αλλά κάνω αυτό που μπορώ.
    Τόσοι αθώοι άνθρωποι σφάζονται εκεί στη Συρία και αλλού. Αναρωτιέμαι ώρες ώρες. Υπάρχει Θεός; Πως επιτρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά; Πως το αντέχει; Γιατί μια ζωή την πληρώνουν οι αθώοι;
    Αυτά σκέφτομαι και απογοητεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου, και τους Χριστιανούς σφάζανε επί τρις και πλέον αιώνες μα ποτέ δεν έπαψαν να πιστεύουν. Όσοι τον πρώτο αιώνα μ.Χ Πίστεψαν,Αγάπησαν, Συγχώρησαν, είχαν Ελπίδα,δεν είδαν ποτέ στην επίγεια ζωή τους τη Νίκη της Αγάπης. Απλώς προσεύχονταν και κρύβονταν σε κατακόμβες για να προσεύχονται χωρίς να τους σφάζουν. Όσοι αγωνίστηκαν κατά του φασισμού στον πόλεμο και έχασαν τα πάντα Πίστευαν. "Η πίστη σου σε έσωσε..." έλεγε ο Ιησούς...Η ΠΙΣΤΗ! Τα σιδερένια πουλιά που ξερνούσαν φλόγες, τα Στούκας που σκότωναν χιλιάδες και είχαν και το σταυρό επάνω τους(τέτοια ύβρη)απέλπιζαν ένα σωρό διασωθέντες μα ΠΟΤΕ,ΠΟΤΕ,ΠΟΤΕ δεν χάθηκε η ΠΙΣΤΗ. Ούτε και στον εμφύλιο αργότερα ανεξαρτήτως από το με ποια πλευρά ήταν κάποιος Η ΠΙΣΤΗ τον έκανε να οραματίζεται την Ειρήνη: το πολυτιμότερο αγαθό που παράγει η ΑΓΑΠΗ! Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος, ελεύθερος να πιστεύει ή όχι. Αυτό είναι ο σπόρος που γέννησε την Πίστη σε έναν καλύτερο και πιο, κατά το δυνατόν του καθενός, ευτυχισμένο κόσμο που μόνο η ΕΙΡΗΝΗ εξασφαλίζει. Στους καιρούς μας που πολλά πράγματα όπως και σε προηγούμενους αιώνες κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται πως έφτασε ο καιρός της Αποκάλυψης γίνεται πιο επιτακτικό το αίτημα, προς τον Κύριο αλλά κυρίως με τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, που αξίζουν ακόμα και αφανείς εάν είναι για τους πολλούς, για ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ. Πάντοτε υπάρχει το αύριο που παράγει το τώρα. Λόγια; "Κούφια λόγια" για μερικούς; Χορτάτε άνθρωπε: εδώ ο θεός, εκεί ο θεός κλπ. Είναι ή δεν είναι κάποια πράγματα όπως τα προείπε ο Ιησούς; Τα λόγια Του είναι ή δεν είναι πράγματα που υπάρχουν και δεν ψεύδονται εις τους αιώνες; Μόνον ο Υπάρχον εις τους Αιώνες των αιώνων θα μπορούσε να τα ξέρει ιστορικά. Ο υπάρχον προ των αιώνων και ο μένων εις τους αιώνες...Ελευθερία σημαίνει και πως είναι στο χέρι μας να πιστεύουμε ή όχι. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και από τη γνώση που τη διασταυρώνει όμως είναι Ξεκάθαρη: Δεν δημιουργήθηκε ποτέ κάτι χωρίς ΑΓΑΠΗ,ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ. Σήμερα; Ναι, γιατί όχι; Αύριο; Μπορεί...Πάντως εάν η θρησκεία δεν ονομαζόταν Χριστιανισμός θα ονομαζόταν ΑΓΩΝΑΣ. Για πίστη, ελπίδα, αγάπη. Αυτά οδηγούν πάντοτε στην Ειρήνη!

      Διαγραφή
  6. Poia einai auti proseuxi mporeite na mou grapsete sas parakalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκλονιστικο!!!! Υπέροχο!!! Ο Ουράνιος Πατέρας μας έίναι ο πιο γλυκός και καλός!! Δόξα σοι ο Θεός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προσευχή είναι: "κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποια συγκεκριμένη ώρα την λέμε πρωί ή βράδυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή