Disable_right_click


Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μα γιατί να κρύβομαι;

Βασική, βασικότατη ερώτηση αυτοκριτικής. Πολλές αναρτήσεις έχουν ως θέμα και άξονα την αγάπη. Μιλάμε για την αγάπη. Λέμε ότι η αγάπη είναι η απάντηση. Ποια, όμως, είναι η ερώτηση;

Η ερώτηση θα μπορούσε εδώ να είναι: τι μπορώ να κάνω για να γνωρίσω τον εαυτό μου; Διότι, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, χτίζω γέφυρες επικοινωνίας και προς τους άλλους. Θέλει πολύ κόπο, όμως. Ο εαυτός μας είναι μια ακαταμάχητη, αιώνια διαδικασία. Γινόμαστε καθημερινά, συνεχώς αλλάζουμε, εξελισσόμαστε. Είτε προς τα μπρος είτε προς τα πίσω. 
Λέει ο Λέο Μπουσκάλια: Όσο βάζουμε περιορισμούς στις σχέσεις μας, περιορίζουμε τις ευκαιρίες να μάθουμε. Όταν είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε με τους άλλους αυτά που μας βασανίζουν και οι άλλοι θα μοιραστούν μαζί μας τα δικά τους προβλήματα. Αν φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τον ατελή εαυτό μας, δε μπορούμε να περιμένουμε απ'τους άλλους να νιώθουν αρκετά σίγουροι και ασφαλείς ώστε να κάνουν το βήμα αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να συνεχίζουμε να παραμένουμε ξένοι.
Όταν κρύβεις τον αληθινό εαυτό σου, φοράς αμέσως προσωπείο. Είναι φυσική αμυντική πράξη, διότι θεωρείς τους άλλους ως πιθανούς εισβολείς της θέασης του εαυτού σου. Και άρα προσπαθείς να γλιτώσεις απ'τον εγωισμό σου.
Μα, όμως, γιατί να κρύβομαι; Ο Χριστός κρύφτηκε ποτέ του; Πάντα μιλούσε, επικοινωνούσε και εξέφραζε αυτά που ένιωθε. Λίγο πριν τον συλλάβουν, είχε πει στους μαθητές του: "Περίλυπος είναι η ψυχή μου έως θανάτου". Ή όταν έμαθε για τον Λάζαρο ότι είχε κοιμηθεί, εδάκρυσε
Μη βάζεις ταμπέλες στους άλλους, ψυχή μου. Μην ορθώνεις τοίχους μοναξιάς γύρω σου. Γιατί να αυτοπεριορίζεσαι και να αυτοεξορίζεσαι απ'τη ζωή; Μη φοβάσαι να ανοιχτείς. Η αγάπη θέλει άνοιγμα. Άνοιγμα προς τους άλλους. Μόνο έτσι ανοίγουν και τα μάτια σου και βλέπεις τον εαυτό σου.

Η φωτογραφία που ομορφαίνει τη φτωχή αυτή ανάρτηση είναι ζωγραφικός πίνακας της καλής μου φίλης Silena την οποία και ευχαριστώ θερμά!


υγ: Δείτε και την ψηφοφορία δεξιά πάνω και ψηφίστε!

5 σχόλια:

  1. ναι, η εικόνα είναι πολύ όμορφη.

    κάτι άλλο τώρα.
    κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μυαλό μου είσαι, φίλη!

    Και γω δε θέλω να καταργηθεί η παλιά διεπαφή! Λες να φτιάξουμε ένα σύλλογο παραπονεμένων μπλογκάδων;

    :)

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ένα σημείο του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου δεν αναφέρει ότι πήγε στην γιορτή της σκηνοπηγίας "ως εν κρυπτό" και μάλιστα οι Φαρισαίοι δεν μπορούσαν να τον βρούν; Δεν "κρύφτηκε" τότε ο Ιησούς;
    ΥΓ: Συνέχισε τις όμορφες αναρτήσεις, η γωνιά είναι πραγματική όαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όχι μόνο αυτό, φίλε Στέργιο!
    Ας μη ξεχνάμε ότι ο Χριστός "κρυβόταν" και δεν ξεκίνησε τη δημόσια δράση του μόνο στα 3 τελευταία χρόνια της παρουσίας του στη γη μας. Επίσης, πολλές φορές κρυβόταν και πήγαινε μόνος του να προσευχηθεί.

    Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάζουμε το Χριστό και να βλέπουμε το πώς δρούσε σε διάφορες περιπτώσεις.
    Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση δανειστήκαμε τη συμπεριφορά του Χριστού που φάνηκε να μην "κρύβεται".
    Ανάλογα σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε άλλες εκδηλώσεις της συμπεριφοράς του.

    Πρέπει κάθε φορά στη ζωή μας να σκεφτόμαστε πολύπλευρα. Οπότε να ακολουθούμε το θεϊκό του παράδειγμα σύμφωνα με τις περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

    υγ: Συνέχισε τα σχόλιά σου, καλέ μου φίλε! Προτιμώ και χαίρομαι ΠΑΡΑ πολύ τέτοιου είδους σχόλια! Διότι με βάζουν σε σκέψεις, με προβληματίζουν και μονάχα καλό μπορεί να προκύψει!

    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *...και δεν ξεκίνησε τη δημόσια δράση του ΠΑΡΑ μόνο στα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή