Disable_right_click


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χόρχε Μπουκάι μας συμβουλεύει


Υπάρχουν κάποιοι που περπατούν στο κάστρο της ζωής τους προσπαθώντας να μη τους κοστίσει τίποτα και δεν μπορούν να το ευχαριστηθούν. Υπάρχουν άλλοι που βιάζονται τόσο να φτάσουν νωρίς, που χάνουν τα πάντα χωρίς και αυτοί να ευχαριστηθούν τίποτα. Κάποιοι λίγοι μαθαίνουν αυτό το μάθημα και παίρνουν τον χρόνο τους για κάθε διαδρομή. Ανακαλύπτουν και απολαμβάνουν την κάθε γωνιά, το κάθε βήμα. Ξέρουν πως δε θα είναι δωρεάν, αλλά καταλαβαίνουν ότι το κόστος του να ζεις, αξίζει τον κόπο.


απόσπασμα απ'το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι "Βασίσου πάνω μου"

(Αντιγράψαμε απ'το προφίλ μιας φίλης. Ζωή, σ'ευχαριστούμε πολύ!)

4 σχόλια:

  1. Υπέροχος όπως πάντα ο Μπουκάι!
    Καλή σου μέρα Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλησπέρα :)

      (αργοπορημένος και πάλι σήμερα! Ευτυχώς τουλάχιστον μπορώ να προγραμματίζω τις αναρτήσεις από πριν...)

      Καλή συνέχεια Αριστέα!

      Διαγραφή
  2. Στις μέρες μας οι άνθρωποι τρέχουν.....τρέχουν να προλάβουν τον χρόνο, να προλάβουν την ζωή να μην τους φύγει....και έρχεται μια μέρα που καταλαβαίνουν ότι από το πολύ το τρέξιμο δεν έζησαν τίποτα, δεν μπόρεσαν να απολαύσουν το ταξίδι τους με τις περιπέτειες του, με τα απρόοπτα του, με τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Γι αυτό όσο είναι καιρός και όσο προλαβαίνουμε ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε διαφορετικό τρόπο πορείας με ηρεμία, ελπίδα και πίστη στον Θεό. Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μητέρα μου, όταν ακόμα ήμουν μικρός, μου είχε αγοράσει μια μπλούζα που έλεγε Live the moment! Every moment is a treasure."

      Ακόμα την έχω κρατήσει...

      Μακάρι να μάθουμε να ζούμε τη στιγμή με ελπίδα, ηρεμία και πίστη.

      Καλή συνέχεια αδερφέ μου!

      Διαγραφή