Disable_right_click


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μάσκες και ταμπέλες

Πόσο ψεύτικοι είμαστε... Φοράμε όλοι τη μάσκα μας, το προσωπείο μας κι έτσι κυκλοφορούμε στο δρόμο. Δείχνοντας ένα άλλο, ξένο πρόσωπο απ'αυτό που έχουμε. Άλλο προφίλ. Έτσι, είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας, αποκλεισμένοι απ'τους άλλους και οι άλλοι από μας. Ο καθένας ακίνητος και δέσμιος των λανθασμένων επιλογών του στον δικό του προσωπικό πύργο της Βαβέλ. Ίσως να ταιριάζει εδώ το "δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους. Όσο και να παίζουν με τα χρώματα είναι όλοι τους μαύροι" του Γιώργου Σεφέρη. Ίσως πάλι και όχι...
Κλαίω μέσα μου κάποιες φορές, μα έξω δείχνω το προσωπείο του δυνατού. Νιώθω αμήχανα, μα φοράω αδέξια το πανωφόρι της αυτοπεποίθησης. Κι όπως λέει και μια καλή φίλη κανείς δε γεννήθηκε από ατσάλι φτιαγμένος! Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Ας μάθουμε να είμαστε ειλικρινείς! Πρωτίστως με τον εαυτό μας.Πονάς; Κλάψε. Νιώθεις χαρά; Γέλα! Άνοιξε τα χέρια σου, κοίτα τον ουρανό και εκφράσου! Και προσευχήσου... Ό,τι και να πω για τη δύναμη της προσευχής είναι λίγο... 
Πόσο διψάω να κάνω νέα αρχή και να δείξω αυτό που είμαι (ή που νομίζω πως είμαι). Ίσως έτσι καταφέρω να αγγίξω την αύρα της ελπίδας. Ίσως, ψηλαφήσω στ'αλήθεια μια άλλη πτυχή του κόσμου αυτού. Ίσως, έτσι σεργιανίσω σ'έναν κόσμο χωρίς ταμπέλες και ψευτιά.

υγ: Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν σήμερα!!
Χρόνια πολλά Σοφία! Χρόνια πολλά Ελπίδα! Πάντα χαμογελαστές και γεμάτες Χριστό!

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα...δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολλοί υποκριτές...πρώτα στους άλλους και μετά στον εαυτό μας.... κοροϊδεύουμε το εγώ μας και νομίζουμε οτι είμαστε καλά, οτι είμαστε τέλειοι. Αλλά όταν ηρεμήσουμε όταν αφήσουμε το μυαλό μας να αδειάσει απ όλα τότε ίσως να μπορέσουμε να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε, πόση δύναμη έχουμε και ότι χωρίς Θεό δεν τα καταφέρνουμε.....Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αδερφέ μου!
      Ναι, σωστά τα λες. Πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να ηρεμούμε, να βλέπουμε τον εαυτό μας. Να επαναπροσδιοριζόμαστε συνεχώς.
      Καλή συνέχεια στη νέα εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  2. Πόσο όμορφο θα ήταν να ήμασταν άνθρωποι απλοί και όχι πολύπλοκοι, αληθινοί και όχι ψεύτικοι, ανοιχτοί και όχι κλειστοί στο εγώ μας, άνθρωποι του αισθήματος και όχι της αναισθησίας.
    Για σκέψου...

    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Βάγια!
      Αυτά που μόλις περιέγραψες θα μπορούσε να'ναι η απάντηση σε όσους λένε ότι η κοινωνία μας είναι χώρος απογοήτευσης και μιζέριας.
      Λίγο αν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ν'αλλάξουμε, ν'ανοιχτούμε, να αγαπήσουμε, τότε αλλάζουμε κι εμείς κ οι γύρω μας.

      Να'χεις ένα καλό απόγευμα :)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Σεβάχ! Πέφτω ...αλλά ξανασηκώνομαι!
    Καλή εβδομάδα και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Σεβάχ,

    Τις μάσκες τις φορούν όσοι Φοβούνται ~ Όσοι δεν τολμούν να αντικρίσουν την Αλήθεια, η οποία τρομάζει τους δειλούς και τους παροτρύνει στην Υποκρισία ~ Επίσης είναι και θέμα Ανασφάλειας πολλών ανθρώπων που προτιμούν να κρύβονται πίσω από ένα προσωπείο, από κάποια μάσκα για να νιώσουν ασφάλεια αναζητώντας "Τάχα" την ταυτότητα τους....

    Χαιρετώ σε με εγκάρδιο χαμόγελο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... Μ'άρεσαν αυτά που γράφεις. Ειδικά αυτό για την ανασφάλεια.

      Τις θαλασσινές καλημέρες μου :)

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Σεβαχ! Πολύ όμορφη ανάρτηση. Αληθινά λόγια. Βλέπεις μας κερδίζουν οι φόβοι μας. Πού χώρος για αλήθειες. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ! Για να το παλέψουμε όσο μπορούμε:)
      Καλή συνέχεια marie μου!

      Διαγραφή