Disable_right_click


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αγάπα και προσπάθησε

Αυστηρός στον εαυτό σου, χαλαρός στους άλλους. Χωρίς, βέβαια, να νερώνεις τα πιστεύω σου. Το άκουσα σε μια ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου. Δεν είναι πολύ ωραίο;

Δηλαδή να μην ζητάς απ'τους άλλους, αλλά να είσαι γλυκός, διακριτικός. Να μην απαιτείς. Κατανόησε, χαμογέλα, αγάπα! Το πρόβλημα της κρίσης που βιώνουμε μπορεί να ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό αν όλοι μας γίνουμε λιγάκι πιο καλοί με τους γύρω μας. Με τους συν-ανθρώπους μας. Μου κάνει εντύπωση μια κυρία που δουλεύει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου που είναι σχεδόν πάντα χαμογελαστή. Πηγαίνω με το καλάθι τα πράγματα να τα χτυπήσει και χαμογελάει! Χαμογελάει! Σε όλους! Ε, είναι δυνατόν να μη σε επηρεάσει θετικά αυτό; Σου λέω αλήθεια, τέτοιους ανθρώπους χαμογελαστούς (όχι τα ψεύτικα χαμόγελα, αλλά τα αληθινά!) μέσα στην καρδιά μου τους έχω. Εκπέμπουν μια άγνωστη, απρόσμενη δροσιά που με δυναμώνει.

Εύχομαι, καλέ μου φίλε, καλή μου φίλη, σήμερα να χαμογελάσεις πιο πολύ! Να προσπαθήσεις πιο πολύ! Να αγαπήσεις πιο πολύ!  

Καλημέρα :)

19 σχόλια:

  1. θετική ενέργεια και ευγένεια. Ξεπλένουν τις στεναχώριες. Αλλάζουν τη διάθεση. Αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε.
    καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σεβάχ. Πολύ σωστά το έθεσες.Μας λείπει αυτή η αίσθηση αισιοδοξίας.Η θετικότητα στη σκέψη και το χαμόγελο. Μας έχουν απορροφήσει όλους τα προβλήματα τόσο πολύ, που έχουμε βάλει παρωπίδες και δεν βλέπουμε παραπέρα. Μας φταίνε όλα. Και όταν μας φταίνε όλα, τα βάζουμε και με όλους.Το τραγικό με την κρίση είναι ότι χάσαμε την ανθρωπιά μας. Καλή συνέχεια σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Sheena!
      Σωστό. Μπορούμε να την ξαναβρούμε την ανθρωπιά με πυξίδα το χαμόγελο.
      Καλή αναζήτηση σε όλους μας :)

      Διαγραφή
  3. Το κάνω Σεβάχ μου αλλά με μαλώνουν...ότι κάνω ζημιά σε μένα :(... το "αυστηρή με μένα"!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίο πράγμα το χαμόγελο....τι αισιοδοξία δίνει......κάνει το πρόσωπο φωτεινό. όμορφο, πρόσωπο που λάμπει από χαρά και ελπίδα.....να σου πω φίλε μου κάτι που είχα βρει παλιότερα σε άλλα blog..Ήρωας είναι εκείνος που ξέρει να κρύβει τον πόνο του πίσω από ένα χαμόγελο......πολύ δύσκολο.....να πονάς και όμως να χαμογελάς.....στους άλλους μπροστά να είσαι μια χαρά σαν αν μην συμβαίνει τίποτα....κι όταν μένεις μόνος τότε να ξεσπάς,να κλαίς...να προσέχευσαι.....χαμόγελο λοιπόν και .....όλα θα παν καλά......καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο αυτό, Περιπλανητή φίλε μου!
      Αλλά αξίζει! Τα δύσκολα συνήθως είναι αυτά που αξίζουν πιο πολύ. Θυμήθηκα και το "ό,τι αξίζει, πονάει κι είναι δύσκολο".
      Καλημέρα και καλή δύναμη :)

      Διαγραφή
  5. Με συγκινούν πάντα οι αναρτήσεις σου και οι κουβεντούλες που γράφεις εσυ στο τέλος
    καλή σο ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δελφινάκι μου.
      Ο Χριστός να σε συγκινεί! Αυτό εύχομαι :)
      Καλημέρα, καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  6. Όπως πάντα φεύγω απο το block σου, με πολύ αισιοδοξία κάθε φορά.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος είπε, ότι το χαμόγελο είναι η μοναδική καμπύλη που ισιώνει πολλά πράγματα. Και σίγουρα δεν είχε άδικο. Αφήνω ένα χαμόγελο μαζί με την καλησπέρα μου κι εύχομαι με την ίδια θετική ενέργεια να κυλήσει το Σαββατοκύριακό σου και η καινούργια εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ομορφα που τα γραφεις....
    Διαβασα αρκετα σημερα και προσπαθω να γεμισω μπαταριες!
    Σε ευχαριστω που υπαρχεις σε αυτη την "αορατη γωνιτσα" του διαδικτυου! Μου πηρε καιρο, μα σε ανακαλυψα τελικα! φιλια! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή