Disable_right_click


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ζωή χωρίς αναμονή

Η ζωή χωρίς αναμονή δεν είναι ζωή, είναι θάνατος. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν όλοι την αναμονή, δεν αντέχουν όλοι να ονειρεύονται. Λένε: "Μα γέρασα πια! Τα έκανα και τα έπαθα όλα! Κουράστηκα. Βαριέμαι. Δε μ'αρέσει να περιμένω, δεν έχω υπομονή. Δεν πιστεύω άλλο πως θα έρθει ό,τι περιμένω... Δε θέλω πια την αγωνία του να περιμένω..."

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όμως, ζωή χωρίς αναμονή είναι θάνατος. Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από το να έχεις κάτι να περιμένεις, να ονειρεύεσαι, να σχεδιάζεις, προκειμένου να καταπολεμήσεις τη θλίψη και την κατάθλιψη, την εξάρτηση, την κόπωση, την αδράνεια, το κενό.

απόσπασμα απ'το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη "Χορός μεταμφιεσμένων", εκδ.Ψυχογιός

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα σεβαχ μου..μια όμορφη μέρα εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερούδια !
    Όμορφα τα γράφει η κυρά Μάρω που πολύ τη συμπαθώ ;-)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε!Τι πιο ωραίο απ'το να περιμένεις την Ουράνια Βασιλεία,την αληθινή Ζωή!!!Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα στην Aόρατη Γωνιά! η συγγραφέας αναφέρεται στο περιβάλλον που γνωρίζει, ως φαίνεται, καλά. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο περιβάλλον ζωής..το γνωρίζει άραγε;; Εκεί όπου το "κενό" και οι συναισθηματικές "θλίψεις" δεν είναι στο προσκήνιο.
    Δεν υπάρχουν "μεταμφιεσμένοι". Σε εκείνο, το άλλο, περιβάλλον, ο "θάνατος" γίνεται Ζωή..Ευχαριστώ για την φιλοξενία, Yasemin C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Yasemin :)

      υγ: Σε παραπέμπω στο βιβλίο της "Όταν ο Θεός πεθαίνει" http://marovamvounaki.blogspot.gr/search/label/2003%20-%20%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D%20%CE%9F%20%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%A3%20%CE%A0%CE%95%CE%98%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%95%CE%99

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα αλλά δε θυμάμαι πολλά. Μόνο ότι είχε κοινά στοιχεία με ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΟΔΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ! Το οποίο το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Γενικά η Μάρω Βαμβουνάκη -όταν δεν το χάνει με τη συναισθηματικότητα- λέει πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασα να σχολιάσω την εικόνα, που ήταν και ο αρχικός μου στόχος. Πολύ όμορφη και ταιριαστή. Κι ένα τέτοιο σπιτάκι ... all the money!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφα λόγια και σκέψεις, απ΄ αυτές που θες... να ζήσεις αληθινά!Καλό μεσημέρι!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή