Disable_right_click


Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Και μετά δε σκέφτεσαι αμαρτίες!

 ...Και μετά δε σκέφτεσαι αμαρτίες. Γιατί οι αμαρτίες συγχωρούνται. Οι αμαρτίες σου συγχωρούνται. Μην ασχολείσαι συνεχώς με τις αμαρτίες σου! Σε παρακαλώ πάρα πολύ! Δε διορθώνονται τ'αμαρτήματά σου όταν ασχολείσαι μ'αυτά.  
Τα αμαρτήματά σου διορθώνονται όταν αγαπήσεις το Χριστό. Το αμάρτημά σου μην το κοιτάς. Μην το περιεργάζεσαι, μην το σκαλίζεις, μην το αναλύεις, μην το εμβαθύνεις. Μην ασχολείσαι συνέχεια μ'αυτό. Δώσου στο Χριστό. Στρέψε τα μάτια της ψυχής στο Χριστό. 
Άνοιξε τα χέρια σου στο Χριστό, όπως το λέει ο π.Πορφύριος, αγκάλιασε το Χριστό και μην ασχολείσαι με τις αμαρτίες. Μην ασχολείσαι μ'αυτές! Θα φύγουν μόνες τους. 

απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου (www.atheataperasmata.com)

10 σχόλια:

  1. καλημέρα σεβαχ μου...σου εύχομαι μια όμορφη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα..Νομίζω πως και πέρα από τις αμαρτίες οτιδήποτε δεν διορθώνεται όταν ασχολείσαι συνέχεια μόνο με αυτό..Για να διορθώσουμε τα λάθη μας πρέπει απλώς να προχωράμε και να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι κάθε μέρα..Έτσι νομίζω,μπορεί και να έχω λάθος!Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Κατερίνα. Αυτό που περιγράφεις μάλλον είναι η εμμονή. Κι όταν δεν έχει πνευματική βάση, σίγουρα είναι ολέθρια.
      Καλή δύναμη, καλό Σ/Κ :)

      Διαγραφή
  3. ΚΑλό μεσημέρι Σεβάχ...τι όμορφα που μας τα λέει ο π.Ανδρέας κάθε φορά...αν σταματήσουμε να κοιτάμε τις πτώσεις και βλέπουμε μπροστά στο τώρα, στο τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα, πόσο μπορώ να αγωνιστώ για να μην ξαναπέσαω στο ίδιο λάθος τότε θα ανέβουμε πνευματικά, θα πέφτουμε και πάλι μα δεν θα μένουμε στην πτώση, θα ψάχνουμε μόνο τον Κύριο για να μας λυτρώσει από τις καθημερινές αμαρτίες μας......καλό αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, είναι καλέ μου φίλε.
      Να μη μένουμε στις πτώσεις μας.

      Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα.
    Σε διάβασα το πρωί αλλά δεν πρόλαβα να σχολιάσω ! Γενικώς σήμερα δεν είχα χρόνο για πολλά και μου λείψατε οι περισσότεροι!
    Συμφωνώ με το απόσπασμα από την ομιλία του πατέρα Ανδρέα.
    Ένας γονιός που αγαπάει το παιδί του το αποδέχεται όπως είναι. Το αγκαλιάζει με αγάπη.Ίσως να μην δέχεται μια παραβατική συμπεριφορά. Όταν όμως αποδέχεται το παιδί του με τα λάθη του το βοηθάει να γίνεται καλύτερο. Όταν τιμωρούμε την άσχημη συμπεριφορά οδηγούμε το άτομο να την επαναλάβει. Είναι βασικές αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης.
    Έτσι κι ο Χριστός δεν δίνει σημασία στις άσχημες πράξεις μας ! Αν νιώσουμε την αγάπη του δεν θα θέλουμε να επαναλάβουμε το κακό και να προδώσουμε αυτήν την αγάπη!
    Φιλιά Σεβάχ μου . Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας , χρειάζεται "να δώσεις αίμα για να λάβεις Πνεύμα". Αυτή είναι η ασκητική εμπειρία και διαπίστωση των Αγίων ασκητών της ερήμου ,των Αγίων της Eκκλησίας μας..Η Ιερή μας Παράδοση έχει δείξει τον δρόμο για την κάθαρση της καρδιάς από την αμαρτία. Μη ξεχνάμε , μιά που έχετε και την φωτο από Ιερουσαλήμ, ότι η Θεοτόκος προσευχόταν γονατιστή όλη την ημέρα..για τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Θέλει πολύ κόπο και σθένος ο αγώνας αυτός! καλό βράδυ, Yasemin

    ΑπάντησηΔιαγραφή