Disable_right_click


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τσεκάροντας κάποια πράγματα...

Έχω στήσει αυτί.
Προσπαθώ ν'ακούσω λίγο την καρδιά μου.
Χτυπάει. Κάποιες φορές λίγο ακαθόριστα. Κάποιες άλλες σταθερά.

Αύριο ο Χριστός θα γεννηθεί.
Θα γεννηθεί, όμως, στη δικιά μου καρδιά; 

Αυτό αναρωτιέμαι, φίλε...



Ωραία τα λόγια, οι μελό καταστάσεις, οι περιγραφές. Αλλά η πράξη είναι αυτή που μετράει. Που πονάει. Που δείχνει το ποιόν, το υλικό απ'το οποίο είναι η καρδιά μου, η ψυχή μου.

Ωραία τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, οι επισκέψεις, τα στολίδια, τα κάλαντα. Μα θα'θελα να μη μείνω εκεί...
Τυπικούρες είν'αυτά, που λέει κι ένας φίλος.



Ίσως, αυτές τις μέρες θα 'πρεπε, φίλε, να τσεκάρουμε λίγο τη βρωμιά που κουβαλάμε μέσα μας. Να τη διώξουμε. Εξομολόγηση. Αν δεν έχεις νιώσει αυτό το αλάφρωμα, ευκαιρία! Αν το'χεις, τότε καταλαβαινόμαστε.

Καλά Χριστούγεννα, φίλε. Το εννοώ...



8 σχόλια:

  1. Δε ξέρω ρε φίλε, αυτά σκέφτομαι και εγώ. Πότε θα πιάσουμε το νόημα των Χριστουγέννων. Το πραγματικό νόημα. Αν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, να το αποκτήσουμε μέσα μας. Και να αλλάξουν μπροστά μας όλα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες. Μπορούμε; θέλουμε; Θα είμαστε ποτέ έτοιμοι για κάτι τέτοιο;
    Καλημέρες :)
    Αύριο με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστικά τα λόγια σου σήμερα...νομίζω πως καταλαβαινόματε φίλε μου...Σου εύχομαι φέτος να ζήσεις τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα....!!!
    Καλή συνέχεια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!!
    Θέλω να πω κάτι... ίσως είναι και άσχετο με το θέμα...
    Μου λείπει πολύ ο Χριστός... πάρα πολύ... προσπαθώ να του μιλήσω και έχω την αίσθηση ότι είμαι σε άλλο πλανήτη... άσχημο πράγμα να νιώθεις μοναξιά από τον Θεό... να είναι Αυτός παντού... αλλά ψυχικά να νιώθεις το απόλυτο κενό....
    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους!!!
    Και σε ευχαριστώ πολύ Σεβάχ για την Αόρατη γωνιά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλαβαινόμαστε, το δίχως άλλο, καλέ μου Σεβάχ! Το πιστεύεις πως ακόμα σκέφτομαι τη χθεσινή σου ανάρτηση; Καλά Χριστούγεννα! Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....εύχομαι οι ψυχές όλων όσων από μας το αναζητούν να γεμίσουν με Φως Χριστού!
    Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία και Αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όταν βλέπεις ένα βρέφος, δε σκέφτεσαι αμαρτίες τύψεις και ενοχές. Χαίρεσαι μόνο απ την παρουσία του, το παιδικό του χαμόγελο και την αγάπη του. Πόσο μάλλον όταν αυτό το βρέφος είναι ο Χριστός, που αυτή την εποχή της κρίσης που όλοι ζητάνε, όλοι χρωστάνε, Αυτός μόνο δίνει και ξεχρεώνει. Οτι έγινε, έγινε φίλος! Χριστός Ετέχθη! Αληθώς Ετέχθη! Αμα το σκεφτείς αυτό χαμογελάς αυτόματα. (χριστουγεννιάτικο μήνυμα απ την αγρυπνία του π.Κονάνου.) Καλά χριστούγεννα Σεβαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ όλα τα αδέρφια για τα σχόλια!
    να εύχεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή