Disable_right_click


Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κάτι ομορφότερο πάντα θ'αρχίζει

Υπάρχουν στιγμές -και μάλιστα κάποιες φορές είναι τόσο δύσκολες- που αισθάνεσαι πως πέφτεις σ'έναν τοίχο. Χτύπημα σκληρό, ακαριαίο. Που δεν το περίμενες. Και ο πόνος είναι τόσο ξαφνικός και αναπάντεχος που αρχίζει να σε τραβάει και να σε τραβάει προς την απόγνωση. Κοιτάζεις και το μόνο που βλέπεις είναι αδιέξοδο. Σκοτάδι. Μοναξιά.

Τι γίνεται τότε; Τότε που όλα όσα πίστευες αρχίζουν να βαραίνουν από χιλιάδες ερωτηματικά; 

...

Θυμάμαι είχα συναντήσει στο Αχέπα μια γυναίκα της οποίας η ζωή ήταν μια απέραντη δοκιμασία. Προσωπικές δυσκολίες, οικονομικά αδιέξοδα, παιδί μπλεγμένο στα ναρκωτικά, σύζυγος με κινητικά προβλήματα... Αυτή η γυναίκα, όμως, είχε τόσο καθαρά μάτια. Μια φτιαξιά που εξέπεμπε ελπίδα, που ακτινοβολούσε κάτι μαγικό, κάτι ουράνιο. Θυμάμαι, λοιπόν, που μου'χε πει: "Ό,τι και αν σου συμβεί, όσα εμπόδια ή αδιέξοδα κι αν βρεις, ποτέ σου να μην το βάλεις κάτω. Η απελπισία είναι του κακού, παιδί μου. Μην την αφήσεις να σε κυριεύσει. Ο Χριστός βρίσκεται εκεί που η λογική μας δε μπορεί να προχωρήσει άλλο πια". Δε πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτές τις φράσεις...

Η ζωή μας σίγουρα είναι ένα στιγμιότυπο. Κάτι που με τον καιρό θα ωριμάσει, θ'αλλάξει, θα προχωρήσει. Είτε μπρος είτε πίσω. Θυμάμαι στο Λονδίνο, στο London Eye, ήταν ένας καταπληκτικός ζωγράφος που έφτιαχνε πορτραίτα των επισκεπτών. Μου'χε κάνει εντύπωση η σπιρτάδα και η ευκινησία των χεριών του. Μπορούσε με απλές γραμμές και σχεδόν αέρινες κινήσεις να δώσει απίστευτη προοπτική, να αποτυπώσει το βάθος των ματιών, την μαγεία της φύσης γύρω... 

Ίσως έτσι είναι και η δύσκολη στιγμή. Μπορεί να βλέπεις τώρα μόνο σκληρό τοίχο μπροστά σου. Μα σιγά-σιγά, με υπομονή, ίσως αυτό το σκληρό σκίτσο του τοίχου που προβάλλει απ'το παράθυρο των ματιών σου να δώσει τη θέση του σε μια εντυπωσιακή πόρτα για κάτι απίστευτα όμορφο. Για κάτι τόσο μαγικό που δε μπορείς να το φανταστείς!

Μην τα παρατήσεις. Αγκάλιασε τη ζωή, προσευχήσου, δυνάμωσε και προχώρα! Και μη ξεχνάς: δεν είσαι ποτέ μόνος. Όλοι μαζί είμαστε! Μαζί πονάμε, μαζί κλαίμε, μαζί χαμογελάμε.

υγ: Οι λέξεις με ανοιχτό γαλάζιο οδηγούν σε links. Πάτα κλικ πάνω τους, αν θες. Καλημέρα!

15 σχόλια:

  1. Ο Θεός φίλε μου, ο Θεός δίνει δύναμη για πολλά όταν τον έχουμε στη ψυχή μας μέσα βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ομορφο Σεβαχ ! Την καλημερα μου !

    ΥΓ Στεναχωρηθηκα ομως που απεκλεισες την αντιγραφη - επικολληση . Τα κειμενα σου συχνα αναδημοσιευονταν στο ιστολογιο ΕΛΠΙΔΑ - HOPE . Το σεβομαι ομως , γιατι συχνα στο χωρο του διαδικτυου , δεν υπαρχει ηθικη ..και καποιος αναπαραγει πνευματικα εργα αλλων , χωρις καν την αναφορα πηγης ..
    Καλο καλοκαιρι να εχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φωτεινή μου.
      Δεν είναι τόσο η πηγή... Έγιναν και κάποια άλλα πράγματα τα οποία δεν τα ανέφερα. Δε θέλω να βάζω περιορισμούς... Είναι προσωρινή λύση μέχρι να δω τι θα κάνω.
      Τσέκαρε το mail σου. Σου έστειλα κάτι :)

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ στενοχωρέθηκα...ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση. Το διαδίκτυο άλλωστε και ειδικά στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Όλα ισχύουν και όλα απαγορεύονται. Αλλά τουλάχιστον ας κλέβουμε τον Παραδεισο όπως ο Ληστής...

      Καλό Καλοκαίρι Σεβάχ. Χαιρετισμούς από Θεσσαλονίκη!

      Διαγραφή
  3. Όποτε μπαίνω, πάντα κάτι καλό βρίσκω. Να απαντάει εκεί που δεν έχω προλάβει να σχηματίσω την ερώτηση.

    Σίγουρα εντούτοις, με εσένα μαζί, δεν είμαστε μόνοι.
    Είσαι μεγάλη βοήθεια αδερφέ.

    Καλημέρες Σεβάχ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη.
      Η ενότητα, η αγάπη (η προσπάθεια αυτή του πλησιάσματος του πλησίον) είναι λέξεις/ιδέες/θησαυροί που αν αρχίσουμε να τις πλησιάζουμε θα γεμίσει η ύπαρξή μας από τη γλυκύτητα της παρουσίας του Θεού. Ναι, δεν είμαστε μόνοι... Όσο κι αν το σκοτάδι και η παγωνιά της αμαρτίας επιμένει κάποιες φορές ζοφώδης στη καρδιά μας.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα και καλή εβδομάδα,

    να φέγγεις.. με τις λέξεις σου..
    να φωτίζεις.. με τις εικόνες σου..
    να ακτινοβολείς.. με τη λάμψη των σιωπών σου..

    τις στιγμές όλων ..

    να εύχεστε..
    καλή δύναμη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ιώ!
      Μια σταλαγματιά προσευχής είναι ένας Παράδεισος συναισθημάτων κι ομορφιάς. Τελικά, η αγάπη του Χριστού μπορεί να απλωθεί ανάμεσά μας... Αρκεί να Τον αφήσουμε...

      Διαγραφή
  5. Πόση ελπίδα μου δίνει αυτό το "μαζί"......!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ φίλε μου....καλή δύναμη σε ότι κάνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Ωραιοζήλη μου; Μια λέξη μονάχα, αυτό το "μαζί" μπορεί να μας δώσει τόση χαρά κι ελπίδα. Μπορεί να μας απογειώσει!!

      Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
  6. Πολλοί απο αυτους που παιρνούν πολύ άσχημα, μας δινουν δυναμη!
    Καλο μας ξημερωμα
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω να σε διαβάζω φίλε μου!!!!!
    Καλό ξημέρωμα εύχομαι!:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή