Disable_right_click


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο πρωί

Κι αυτό που ένιωσαν δεν ήταν τίποτ'άλλο από φως.
Απλό, ατόφιο φως. Κομμάτι ευτυχίας
σε μια στιγμή ανύποπτη.

Και κάπως έτσι κοντεύει να φύγει κι αυτή η βδομάδα. Σαββατιάτικος ήλιος. Ο Οκτώβρης να δείχνει ενεργητικά το αληθινό του πρόσωπο. Περπατάς στον πεζόδρομο και τα δέντρα στην είσοδο του πάρκου να περιμένουν υπομονετικά τις πρωινές ηλιαχτίδες. Να ρουφήξουν όλο το ζωηρό φως, όλη την ικμάδα. Και κάπως έτσι προχωράς στο δρόμο σου. Κάθε πρωί. Περιμένοντας πως κάθε καινούρια μέρα που επισκέπτεται τη γη, θα δώσει λίγες νότες επιπρόσθετης ελπίδας σε μια επαναληπτική καθημερινότητα. Σκέψεις, λόγια, ευχές, έγνοιες, υποψίες, κινήσεις που ανατέλλουν κι αυτές μαζί με τον ήλιο στο παράθυρο της καρδιάς.

Παίρνεις μια βαθιά ανάσα. Νιώθεις αυτή τη γνώριμη μυρωδιά της βροχής που σκέπαζε όλη νύχτα το χώμα. Θυμάσαι. Μπορείς να δεις την τέχνη, την ομορφιά, την αρμονία στα πιο απροσδόκητα σημεία. Στις χαραμάδες των ανύποπτων στιγμών. Με μια στιγμιαία βιαιότητα σαν βροντή μέσα στη νύχτα. Ή μ'ένα σιγανό ψίθυρο σαν το κύμα που τελειώνει το ταξίδι του στην ακρογιαλιά. 

Θυμάσαι και το ηλιοβασίλεμα που χαράχτηκε στην καρδιά σου μέσα από δυο φωτογραφίες. Τις ευχές που ταξίδεψαν πιο γρήγορα κι απ'το ίδιο το φως κι ένωσαν τις καρδιές σε μια ουράνια χορογραφία. Ίσως η ευτυχία μπορεί να'ρθει ακόμη κι όταν τα μάτια είναι δακρυσμένα. Ή κλειστά. Βιωματική αίσθηση της παρουσίας Του.

Είμαστε τόσο μικροί. Πεφταστέρια στο άπειρο του σύμπαντος. Κι όμως. Αν οι καρδιές μας νιώσουν -λίγο, έστω λίγο- Αγάπη, τότε γινόμαστε οι ίδιοι φως και μελωδία και τραγούδι. Αληθινά χαμόγελα στις ανάσες του τώρα. Κι έτσι συνεχίζουμε να ζούμε. Να είμαστε.

Και ο ήλιος συνεχίζει αθόρυβα το σαββατιάτικο ταξίδι του πάνω απ'το μεγάλο πάρκο. Στα νότια προάστια της μεγάλης πόλης. 

11 σχόλια:

  1. Εδώ είχαμε συννεφιά όλη μέρα και βοριά δυνατό.
    Αρχισα να βγάζω τα χειμωνιάτικα...
    Μου φαίνεται ο Οκτώβρης θα φύγει με γεύση χειμώνα.
    Ομορφη ανάρτηση,,,
    Ζήλεψα που δε ντύθηκα ζεστά να πάω και γω μια βόλτα...

    Φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, serenata μου!
      Χειμωνιάτικα, ναι! Και πιο ζεστά σκεπάσματα!
      Να'σαι πάντα καλά.
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  2. Καλή Κυριακή πια να έχεις καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, αχτίδα μου!
      Σ'ευχαριστώ πολύ, καλή μου.
      Πολλές νυχτερινές ευχές γεμάτες ειρήνη σου στέλνω και γω.
      Η Παναγιά μαζί σου.

      Διαγραφή
  3. "Αληθινά χαμόγελα στις ανάσες του τώρα"....πόσο μου έχουν λείψει αυτά τα χαμόγελα!!
    Καλή Κυριακή Σεβάχ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχωριστή μου φίλη,
      είναι τόσο μεγάλη η κουβέντα που ανοίγεις. Και τόσο ενδιαφέρουσα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια γλυκιά γιαγιούλα που είχα γνωρίσει στο Αχέπα (Θεσ/νικη) που μου είχε πει πως 'μπορεί να ζεις μια ολόκληρη ζωή στο μόχθο, στην κούραση, με ένα σωρό προβλήματα. Όμως, έρχονται κάποιες στιγμές, κάποιες ανάσες που κυλούν εντελώς αυθόρμητα κι ανύποπτα κι αληθινά. Και χαμογελάς. Κι ολόκληρη η ζωή σου γεμίζει νόημα. Και φως. Και ελπίδα. Κι έτσι αντέχεις να προχωράς και να παλεύεις.' Κάπως έτσι μου το'χε πει.
      Όλοι μας, καλή μου, έτσι είμαστε. Μα όσο κυνηγάμε να φτιάξουμε τη προσωπική μας σχέση με το Χριστό (με την ίδια την ανεπιτήδευτη Αγάπη στην πιο κρυστάλλινή της ουσία) τόσο γλυκαίνεται η ζωή μας. Και χαμογελάμε ακόμη κι αν τα μάτια μας σκιάζονται από σύννεφα βροχής. Έρχεται πάντα η ελπίδα. Πάντα έρχεται. Στ'αλήθεια. Κι όταν το ζήσεις μια φορά, αυτή η εμπειρία σε συντροφεύει σαν αστεράκι φωτεινό στις πιο κατασκότεινες και μαύρες νύχτες της ζωής σου. Κι όλα τα βλέπεις μετά πι'όμορφα. Πιο φωτεινά. Με προοπτική. Με χαμόγελο.
      Αυτό ας είναι ευχή μας. Και πόθος μας κι όνειρό μας παντοτινό.

      Διαγραφή
    2. Όμορφο αυτό που σου είπε η γιαγιούλα, φαίνεται θα είχανε δει πολλά τα μάτια της!
      Προσπαθώ Σεβάχ μου, προσπαθώ πολύ για αυτό το χαμόγελο....!
      Ευτυχώς όμως υπάρχουν και στιγμές που βγαίνει τόσο αβίαστα!
      Καλόν αγώνα και καλό ξημέρωμα να έχεις :)

      Διαγραφή
  4. καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπητε μου φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή