Disable_right_click


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα ξεκινήματα!

 Πόσο λατρεύω τα νέα ξεκινήματα!

Τους στόχους που θέτω. Τις γενναίες αποφάσεις που λαμβάνω. Τα όνειρα που μου γεννιούνται. Τις ιδέες που θέλω να πραγματοποιήσω. Επειδή πολύ μ'αρέσει να γράφω και να κρατώ ημερολόγιο (στη φωτογραφία στο τέλος), έγραψα πολλές (μα πολλές!) σελίδες αυτό το καλοκαίρι για το τι θα ήθελα να πραγματοποιήσω αυτή τη νέα χρονιά. Όρεξη να έχουμε, υγεία, να είμαστε κοντά στον Θεό και ό,τι έρθει ευλογημένο να'ναι!

Το να έχουμε νέους στόχους και ιδέες είναι κάτι το όμορφο, το αληθινό, το ανθρώπινο και το θεϊκό. Η εκκλησία μας άλλωστε ευλογεί τα ξεκινήματα. Ευλογεί τον αγώνα, τη μετάνοια (=την αρχή και την αλλαγή της ψυχής μας προς τον Θεό). Γι'αυτό και κάθε μήνα τελούνται μυστήρια του αγιασμού στις εκκλησίες μας. Αλλά και σε δομές (σχολεία, γραφεία, επιχειρήσεις, ομάδες, κλπ). Την πρώτη του κάθε Σεπτεμβρίου όμως, στην εκκλησία μας γιορτάζουμε και την αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς. Την αρχή της Ινδίκτου όπως λέγεται στα αρχαία Ελληνικά. 

Πάμε λοιπόν! Ας κάνουμε μαζί όλοι μια αρχή! Σαν αδέρφια που είμαστε όλοι στην εκκλησία. Είμαστε υπάρξεις με ψυχή και σώμα! Ας αποτινάξουμε κάθε πάθος, κάθε αμαρτία, κάθε σκουπιδάκι από τις ψυχές μας. Ας ενεργοποιήσουμε και τα σώματά μας (η γυμναστική, ο αθλητισμός, μια νέα αρχή στην παραμελημένη δίαιτα, κλπ). 

Έτοιμη; Έτοιμος; Πάμε!

Καλή αρχή! Καλό ξεκίνημα, καλό αγώνα, αδερφή/έ!

 



2 σχόλια:

  1. Καλόν μήνα και καλή Εκκλησιαστική χρονιά αδερφέ.
    Νέο ξεκίνημα και εγώ και να 'ναι ευλογημένο.
    Εύχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό ξεκίνημα, αδερφέ μου!
    Η Παναγιά μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή