Disable_right_click


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Υπομονή!

Έχεις δει υπομονετικό άνθρωπο; Είναι ο άνθρωπος που παρ'όλες τις δυσκολίες του δεν χάνει την ψυχραιμία του,την πίστη του. Είναι ταπεινός. Ήσυχος. Ήρεμος.
Υπάρχουν ψυχές που περιμένουν. Πόσο περιμένουν; Ίσως και χρόνια! Όσο θέλει ο Θεός. Αλλά μήπως και ο πατέρας του Ασώτου στην παραβολή πάλι υπονονή δεν έκανε; Ο υπομονετικός άνθρωπος εκπέμεπι ευωδία. 'Εχει ευλογία. Αγνή ψυχή.
Η εκκλησία αγιάζει την υπομονή! Ενώ οι άλλοι κάνουν μίζερη υπομονή, γεμάτοι θυμό και αγανάκτηση, οι χριστιανοί κάνουμε χαρούμενη υπομονή. Χριστιανική υπομονή. Και αυτό, διότι ο χριστιανός ξέρει τα μυστικά της υπομονής. Ξέρει μέσα απ'την υπομονή να αγιάζεται.
Λοιπόν, αδερφή και αδερφέ, να κάνεις υπομονή .Υπομονή και προσευχή. Έτσι θα ευλογηθείς. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα περιμένεις. Και,όταν περιμένεις, θα δώσει λύση ο Κύριος από κει που δεν το περιμένεις. Θα σου δώσει λύση που δεν θα την έχεις φανταστεί. Την καλύτερη λύση θα σου δώσει!

(απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου με θέμα "Υπομονή φίλε" [(από εκπομπή Αθέατα περάσματα http://www.atheataperasmata.com/)]

4 σχόλια:

  1. Επέλεξες πολύ όμορφο απόσπασμα για την υπομονή .
    Η μεγαλύτερη και πολυτιμότερη αρετή που πρέπει ν΄ αποκτήσουμε , για να πλησιάσουμε Τον Θεό !

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "το μέλλον ανήκει σε αυτούς που ξέρουν να κάνουν υπομονή"
    Ναπολέων Βοναπάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε και το πιο πετυχημένο παράδειγμα υπομονετικού ανθρώπου... Του Ιώβ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπομονή και προσευχή.
    Έτσι θα ευλογηθείς.
    Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή