Disable_right_click


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Από το γεροντικό

Πήγε κάποιος μοναχός σε ένα διάσημο γέροντα (που ήταν ξακουστός, αλλά χωρίς διάκριση) και του εξομολογήθηκε πως εφτά χρόνια τον ταλαιπωρούσαν πορνικοί λογισμοί. Ο αδιάκριτος γέροντας τα'χασε και του είπε: "Τι μοναχός είσαι εσύ που έχεις τέτοιους λογισμούς; Εσύ έπρεπε να είσαι σαν άγγελος. Δεν κάνεις για μοναχός". Ο μοναχός εκείνος απελπίστηκε και σκέφτηκε: "Αφού δεν κάνω για μοναχός, ας πάω τουλάχιστον στον κόσμο να ζήσω εκεί όσο διάστημα της ζωής μου έχει απομείνει".
Στον δρόμο για την πόλη συνάντησε τον Αββά Ποιμένα, ο οποίος και τον ρώτησε πού πήγαινε. Ο μοναχός του διηγήθηκε όλη την ιστορία του και τότε ο Αββάς Ποιμήν του λέει: "Μην τον ακούς, παιδί μου. Εσύ συνέχισε τον αγώνα σου στο μοναστήρι και ποτέ σου μην το βάζεις κάτω". Ο μοναχός αναπαυμένος επέστρεψε στο μοναστήρι του.
Ο Αββάς Ποιμήν αποφάσισε να πάει να βρει εκείνο τον αδιάκριτο γέροντα. Στον δρόμο, όμως, τον συναντάει και του λέει: "Πού πας γέροντα;" "Πάω στην πόλη. Δεν αντέχω άλλο. Τρεις ώρες τώρα με πολεμούν πορνικοί λογισμοί και δεν τους αντέχω. Φεύγω".
Τότε ο Αββάς του λέει: "Ο μοναχός που ήρθε πριν και εξομολογήθηκε σε σένα, εφτά ολόκληρα χρόνια έχει πόλεμο. Και εσύ, τρεις ώρες δεν άντεξες;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου