Disable_right_click


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή πρόσκληση

Μια έκτακτη ανακοίνωση!

Καλησπέρα φίλε μου. Καλησπέρα φίλη μου. 

Αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε μια πορεία προσευχής! Κάθε βράδυ στις 23:30 (ώρα Ελλάδος)!Δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα. Προσευχήσου όπως θέλεις, για ό,τι θέλεις και όσο θέλεις. Έλα και συ στην παρέα μας. Σε περιμένουμε!


4 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτή την ευλογημένη προσπάθεια .Σας παραθέτω με τη σειρά μου ένα κειμενο για την σπουδαιοτητα της Ομαδικής Προσευχής και την Δύναμη που έχει .
    Η ομαδική προσευχή (Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου)
    Πόσο ωφελεί του πλήθους των πιστών η προσευχή, που αποτελεί εκδήλωση αγάπης, το αποδεικνύει ο Παύλος. Αυτός που στον παράδεισο ανήλθε και «ήκουσεν άρρητα ρήματα» (Β’ Κορ. ιβ’, 4), που κατανίκησε όλα τα φυσικά ένστικτα, που σε μεγάλο ύψος πνευματικής τελειότητας ευρίσκετο, είχε ανάγκη των προσευχών των μαθητών του και τους έλεγε «προσεύχεσθε υπέρ εμού, ίνα ρυσθώ από των απειθούντων, προσεύχεσθε, ίνα μοι δοθή λόγος εν ανοίξει τους στόματός μου» (Ρωμ. ιε’, 30-31. Εφες. στ’ 19). Γενικώς, δε, τον βλέπουμε πάντοτε να ζητεί προσευχές των μαθητών του και να τους ευχαριστεί όταν προσεύχονταν υπέρ αυτού. [...] Εάν τον Παύλο η προσευχή των πολλών απήλλαξε από τόσους κινδύνους, δεν πρέπει και εμείς εξ’ αυτής να ελπίζουμε ανάλογη προστασία και μεγάλα οφέλη; Βεβαίως πρέπει. Διότι, όταν προσευχόμαστε μόνοι, η προσευχή μας δεν έχει μεγάλη δύναμη ενώ, όταν προσευχόμαστε πολλοί μαζί, αυτή γίνεται ισχυρότερη λόγω της ενώσεως μετά των άλλων και εισακουόμαστε ευκολότερα από το Θεό. Και ο επίγειος βασιλέας, που πολλές φορές δεν κάμφθηκε από την παράκληση ενός, υπέρ καταδίκου σε θάνατο, όταν λαός ολόκληρης πόλης τον παρεκάλεσε, εισάκουσε την παράκλησή τους και του χάρισε τη ζωή. Τόση δύναμη έχει η ομαδική παράκληση! Γι’ αυτό στην Εκκλησία πάντες συγκεντρωνόμαστε προς προσευχή, για να προσελκύσουμε ευκολότερα το έλεος του Θεού, διότι, επαναλαμβάνω και πάλι, η ατομική προσευχή δεν έχει τη δύναμη της ομαδικής, προσώπων συνδεδεμένων δια της αγάπης, αυτήν δε προ πάντων εισακούει ο Θεός. .....................
    Ο Κύριος μας να σας στερεώνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, να το κανουμε όλοι μας,και στην προσευχή μας εκτός απο τα διάφορα προσωπικά μας που ασφαλώς ο καθένας μας έχει,ας προσευχηθούμε να στηρίξει η Παναγία μας το Έθνος της,την Ελλάδα μας, και να απομακρύνει κάθε κίνδυνο. Ειναι η μεγάλη μας ελπίδα,αυτή που δεν ξέρω για ποιόν λόγο,αλλα΄μπορώ να φανταστώ,την τρέμουν και προσπαθουν με σκοτισμό των διανοιών μας να αποτρέψουν. Προσευχή στο Θεό η μόνη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

    Ραντεβού, λοιπόν, στην νυχτερινή μας προσευχητική πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή