Disable_right_click


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο σκουπιδιάρης της αγάπης

Τον ξέρετε τον Δ.Σ.; Ασφαλώς όχι! Επειδή δεν είναι ούτε ηθοποιός ούτε τραγουδιστής ούτε πολιτικός ούτε ποδοσφαιριστής. Τι είναι ο Δ.Σ.; Μας το λέει ο ίδιος: 
"Είμαι αγράμματος. Δεν πήγα ούτε στο δημοτικό. Την υπογραφή μου ξέρω μονάχα να βάζω. Αλλά πάλι, αν ήμουνα γραμματισμένος, ίσως σκεφτόμουνα διαφορετικά και δε θα'δινα τα λεφτά". 
Ποια λεφτά; Ο Δ.Σ. -σκουπιδιάρης στο επάγγελμα- βρήκε 520000δρχ και τις παρέδωσε χωρίς δεύτερη κουβάντα. Μια άλλη χρονιά βρήκε 88000δρχ και τις έδωσε πάλι. Μια άλλη φορά ένα εκατομμύριο σε μια μαύρη τσάντα στο Λιανοκλάδι και τα παρέδωσε στην αστυνομία. Το σύνθημά του είναι: "φτωχός αλλά τίμιος". Το σπουδαίο είναι ότι όχι μόνο επιστρέφει τα χρήματα, αλλά μολονότι φτωχός δεν δέχεται ούτε την νόμιμη αμοιβή. 
Κάποιος, όταν έμαθε την τιμιότητά του, του προσέφερε ένα φάκελο με 20000δρχ. Μόλις τα είδε, είπε ότι έπρεπε να δοθούν σε ορφανοτροφείο. Σημειώστε ότι ο Δ.Σ. είναι παντρεμένος και με παιδιά. Σπάνια παραδείγματα είναι αυτά μέσα σε μια κοινωνία που έχει θεοποιήσει το χρήμα.
Η αξία του ανθρώπου δεν εξαρτάται απ'το επάγγελμα. Μπορεί ένας, λόγω του επαγγέλματός του να είναι πολύ χαμηλά από κοινωνικής πλευράς. Ωστόσο, από ηθικής βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ανώτερος από πολλούς γραμματισμένους και δασκάλους της ηθικής. Πρέπει να μάθουμε ποιος είναι. Ονομάζεται Δημήτρης Στέφης.

(απ'το βιβλίο του Ιωσήφ Αγαπητού "200 σ'αγαπώ" εκδ. Φωτοδότες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου