Disable_right_click


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένα χάδι που είχες καιρό να αισθανθείς...


Ο Θεός έρχεται και βρίσκει το βάθος της ψυχής και ξέρει γιατί κάνεις ό,τι κάνεις. Και προσπαθεί να κάνει ο Θεός αυτό που δεν κάνεις εσύ. Τι; Να σε δικαιολογήσει! Και να βρει μια αγάπη που σου λείπει. Να βρει ένα φιλί που δεν έχεις λάβει. Μια αγκαλιά που έχεις στερηθεί. Ένα χάδι που είχες καιρό να αισθανθείς. Μια κατανόηση που έχεις καιρό να βρεις. 
Λέει ο Χριστός: "Θα σ'αγαπώ όπως και αν ζεις. Θα σ'αγαπώ και όταν αμαρτάνεις". Και λες εσύ: "Μα πώς θα μ'αγαπάς όταν αμαρτάνω;". "Μα, θα σ'αγαπώ και όταν αμαρτάνεις, γιατί αυτή είναι η φύση μου. Αυτή είναι η βασική μου ιδιότητα. Η ΑΓΑΠΗ! Για να σε βοηθήσω. Για να σε χορτάσω. Για να σε ξεδιψάσω. Για να μην πεινάς και πας μετά να ικανοποιηθείς με την αμαρτία. Γιατί, αν χορτάσει απ'τη δική μου αγάπη που δεν έχεις νιώσει, ΔΕ θα θελήσεις να αμαρτήσεις!"
Γιατί, τι είναι αμαρτία; Είναι μια δίψα και μια πείνα για χαρά και για ευτυχία σε λάθος δρόμο. Σε λάθος τραπέζι πας να φας. Γι'αυτό και μένει μετά στο τέλος ένα κενό, ένα ανικανοποίητο και μια πλήξη, ένα πράγμα πικρό...

(απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου -www.atheataperasmata.com)

2 σχόλια:

  1. "Να σε δικαιολογήσει! Και να βρει μια αγάπη που σου λείπει. Να βρει ένα φιλί που δεν έχεις λάβει. Μια αγκαλιά που έχεις στερηθεί. Ένα χάδι που είχες καιρό να αισθανθείς." Πολύ όμορφο σημείο...!
    Καλή σου εβδομάδα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα φίλη!!

    Να΄σαι καλά. Με το σχόλιό σου μου ξαναθύμισες αυτή την πανέμορφη ομιλία του π.Ανδρέα.

    καλό βράδυ να'χεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή