Disable_right_click


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ζήσε τη στιγμή

Χρησιμοποιείται κατά κόρον σαν ατάκα, σαν όπλο εξυπνάδας ή και σαφούς γρήγορης απάντησης... Ας προσπαθήσουμε λίγο να εμβαθύνουμε πέρα και πάνω απ'τη φράση αυτή... 

Ζήσε τη στιγμή σημαίνει να μάθεις να εξερευνάς το "τώρα" της ζωής σου. Να μην περιμένεις κάποιο μακρινό μέλλον, αλλά να χαίρεσαι την κάθε στιγμή που ζεις. Τώρα. Όχι αύριο! Το αύριο είναι του Θεού, που λένε και πολλοί άγιοι. Το τώρα είναι αυτό που ξέρεις, που βλέπεις, που βιώνεις. Κάν'το όσο πιο όμορφο μπορείς. Αγάπησε τους γύρω σου, αγάπησε ακόμα και τους εχθρούς σου. Δώσε το 100% του εαυτού σου χωρίς μιζέριες και πονηριές, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. 

Το να ζω τη στιγμή σημαίνει να ψηλαφώ την πραγματικότητα του τώρα, να τείνω προς το Θεό και το συνάνθρωπο. Το να ζω τη στιγμή σημαίνει να μάθω να θέλω να αγωνίζομαι και να μη μένω παρατηρητής της ίδιας μου της ζωής. Το να ζω τη στιγμή ισοδυναμεί με το να ζω από τώρα τον Παράδεισο ή την κόλασή μου: την αγνή, αληθινή χαρά ή την βασανιστική μιζέρια της υποταγής στα πάθη και την αμαρτία.


5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Θαλασσινέ!
    Να βαδίζουμε στη ζωή με απλότητα και καθαρότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκεί να μην πέσουμε στην παγίδα του ’’μια ζωή την έχουμε και ότι φάμε, ότι πιούμε και όσο διασκεδάσουμε’’. Έχει μεγάλη διαφορά να θέλεις να ρουφήξεις την ζωή με το καλαμάκι και να ζήσεις το κάθε τι όμορφο για σένα, για την οικογένεια σου, για τους γύρω σου και φυσικά για την ψυχή σου, από το να ζεις μόνο για να σπαταλάς την ζωή σου από δω και από κει για ανώφελα και ανούσια πράγματα! Η ζωή είναι το πιο πολύτιμο δώρο που έχει κάνει Ο Θεός σε όλους μας! Φέρσου αντάξια στο δώρο σου και αξιοποίησέ το! Και Ο Καλός θα σε ανταμείψει και με άλλα πάρα πολλά δώρα και δώρα και δώρα! Δεν είναι κάπως παράξενο; Να σου κάνουν δώρο και επειδή εσύ το αξιοποίησες, να σου κάνουν και άλλα δώρα!
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ! Η Παναγιά μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα καλοί μου φίλοι!
    Πάρα πολύ σημαντική η επισήμανσή σας.
    Ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε στο ταπεινό μας ηλεκτρονικό καταφύγιο. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αγάπησε τους γύρω σου, αγάπησε ακόμα και τους εχθρούς σου..."
    Μου θυμίσατε ένα τραγούδι...
    "Αγάπα όλους τους αδερφούς σου,αγάπα όμως και τους εχθρούς .Ξέρεις πως αγαπάει Εκείνος εμάς τους ολιγόπιστους...Βγες απ'την εγώπολη σου το "εγώ" σου σπάσ'το καν'το "εσυ"...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή