Disable_right_click


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Για τις αυτοκτονίες (Α')

Παιδί μου, να μην απελπίζεσαι.

Αυτή είναι η φράση που μου λέει ο πνευματικός μου κάθε φορά που τα βρίσκω σκούρα. Πόσες και πόσες αμέτρητες φορές συνάντησα εμπόδια, πόσες φορές αισθάνθηκα να χτυπάω μπροστά σ'ένα σκληρό τοίχο. Χωρίς πόρτα για να μπω, χωρίς φως για να δω, χωρίς δρόμο για να βαδίσω. Όλα μαύρα. Παντού σκοτάδι. Σα να νιώθεις πως βυθίζεσαι και κανείς δε σε βλέπει για να σε σώσει. 

Διάβαζα για τις αυτοκτονίες των τελευταίων ημερών. Και θλίβομαι και πονάω και κλαίω, γιατί τόσο όμορφοι άνθρωποι (ακόμα και νέοι!) δε συνειδητοποιούν πως τίποτα δε τέλειωσε αν δεν έχεις χρήματα για να ζήσεις. Τόσοι και τόσοι όμορφοι άνθρωποι αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους χωρίς να σκεφτούν ότι περιορίζουν υπέρμετρα τις επιλογές τους.
Και η αυτοκτονία είναι μια λύση, αλλά εντελώς τραγική και καταστροφική. Χάνεις τη ψυχή σου, χάνεις και την ευκαιρία να αγωνιστείς και να παλέψεις... Ο διάβολος θα βάζει πάντα εμπόδια, θα σε ποτίζει με το δηλητήριο της απελπισίας, λένε οι σοφοί αγιορείτες. Ο Χριστός, όμως, ήρθε και έφερε την ελπίδα. 

Μην περιορίζεις τις επιλογές σου, φίλε/η μου. Ακόμα και αν όλα φαίνονται άλυτα, ακατόρθωτα, πάντα υπάρχουν και άλλοι δρόμοι στη ζωή! Πάντα θα υπάρχουν χιλιάδες άλλες επιλογές. Είχα διαβάσει (στο Λέο Μπουσάλια) για μια κοπέλα που περίμενε τηλέφωνο απ'το φίλο της. Αλλά εκείνος δεν την πήρε τηλέφωνο όλη την ημέρα κι εκείνη απ'τη στεναχώρια της ήθελε να πάει να αυτοκτονήσει. Ενώ είχε χιλιάδες άλλες επιλογές(να τον πάρει τηλέφωνο εκείνη, να πάει να τον βρει,κλπ), εκείνη ήθελε να τερματίσει τη ζωή της! 
Θυμάμαι, ακόμα,  μια περίπτωση ενός γνωστού μου που έχει 6 παιδιά. Και μου είπε πριν λίγους μήνες πως δεν έχει δουλειά, η γυναίκα του είναι στο νοσοκομείο άρρωστη, στο σπίτι του δεν υπάρχει θέρμανση και τα παιδιά του δεν έχουν ούτε τα βασικά. Παρόλ'αυτά, όλο κάτι γίνεται και κάθε μέρα τα καταφέρνουμε, μου είπε! Και κάθε μέρα θα γίνεται ένα μικρό θαύμα και θα τα φέρνουν βόλτα. 

Και κάτι ακόμα: Λες ότι έχεις αδιέξοδα. Έκανες προσευχή ολόθερμη και πύρινη; Βάλε λίγη πίστη στη ζωή σου. Ο Θεός ακούει. Μη σταματήσεις ποτέ να προσεύχεσαι και να ελπίζεις... Πού ξέρεις... Μπορεί, αν προσπαθούσες λίγο ακόμη, να έπαιρνες απάντηση στο πρόβλημα που σε απασχολεί... Λίγο ακόμη μονάχα αν προσευχόσουν...

υγ: Δες και εδώ

2 σχόλια:

  1. Περιμένουμε τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου που υποσχέθηκες σε παλαιότερη ανάρτηση (23.4.2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή