Disable_right_click


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βιβλιοπροτάσεις

Η ασκητική της αγάπης
Έχεις ποτέ συναντήσει ανθρώπους που ακτινοβολούν αγάπη και χαρά; Μέσα στο βιβλίο αυτό της μοναχής Γαβριηλίας, εκδόσεις τάλαντο, περιγράφεται ένας άνθρωπος που όλη του η ζωή ήταν δοσμένη στην αγάπη. Χωρίς αναστολές, χωρίς πεδίο αμφιβολιών έκανε πράξη την παμμέγιστη, εκρηκτική, συμπαντική εντολή της αγάπης. Η γερόντισσα Γαβριηλία ήταν μορφή του εικοστού αιώνα που η παρουσία της χαράχτηκε βαθιά στο ρου της ιστορίας. Ποια ήταν; Ανάργυρη, νηπτική, ασκήτρια και ιεραπόστολος των λεπρών, των τυφλών και των απολωλότων. Η ταπεινή προσφορά του ολοκαυτώματος ενός ανθρώπου στο Θεό και τον πλησίον.
Και πού δεν πήγε. Και πού δεν ταξίδεψε. Ένα ταξίδι στην καρδιά της Αγάπης σε 94 χρόνια και 4 ηπείρους είναι αυτό το βιβλίο. Τα λόγια της μυρίζουν άνοιξη, ευωδιάζουν ελπίδα. "Ούτε πού πας ούτε τι κάνεις ούτε πώς ζεις ούτε αν βοηθείς τους άλλους...Ένα έχει σημασία. Το ποιόν και το ποσόν της αγάπης που δίνεις παντού. Παντού. Χωρίς διακρίσεις", έλεγε." 'Αμα γίνουμε εμείς ο καθρέφτης όπου βλέπει ο άλλος το πρόσωπό του, κι αυτός ο καθρέφτης είναι χαρούμενος, δε μπορεί παρά να δει κι εκείνος κάτι".
Ένα βιβλίο που σε κάνει να χαρείς! Μια πανδαισία ελπίδας, υπομονής και χαράς. Διαβάστε το οπωσδήποτε!

υγ: Όσοι δεν ψηφίσατε στην σημαντική ψηφοφορία, βρίσκεται πάνω δεξιά.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα Θαλασσινέ!!!

    Προσπάθησα κι εγώ να βρω το βιβλίο αυτό πριν 1-2 μήνες και μου είπαν οτι έχει εξαντληθεί...
    Μήπως ξέρεις πού θα μπορούσα να το βρω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σταυρούλα.
      Θα ρωτήσω και θα σου πω.

      Διαγραφή
    2. Σταυρούλα, στο βιβλίο έχει το τηλέφωνο των εκδόσεων "Επτάλοφος ΑΒΕΕ" που εξέδωσαν το βιβλίο: (210)9214820.

      (Αν το βρω σε κάποιο βιβλιοπωλείο όμως, θα σε ειδοποιήσω)

      Διαγραφή
  2. Πάντως κάπου διάβασα πρόσφατα ότι ο τρόπος που είναι γραμμένος, ενισχύει την ιδέα του Οικουμενισμού. Και νομίζω ότι με αυτό το πρίσμα πρέπει να το διαβάσει κανείς.Επίσης έχει κάποια στοιχεία που αφήνει ερωτηματικά σε σχέση με αυτά που πιστεύεις και σε αυτά που παρουσιάζονται.
    Εγώ το έχω διαβάσει πριν από 10 χρόνια περίπου αν θυμάμαι καλά και ενδιάμεσα ξανά πάνω από μία φορά και κατά τη γνώμη μου όντως έχει τέτοια στοιχεία. Ίσως και να είμαι υπερβολική βέβαια. Μάλιστα χωρίς να έχω υπόψιν αυτό το πρίσμα όταν το είχα πρωτοδιαβάσει, με είχε δημιουργήσει κάποιες απορίες θεολογικού περιεχομένου, σε σχέση με τους αλλόθρησκους. Πρόσφατα διάβασα και τις ενστάσεις και είδα ότι αν και δεν είμαι ειδική στο θέμα, όντως έχει κάποια στοιχεία που προβληματίζουν και άλλους.
    Κατά τα άλλα, είναι ένα πανέμορφο βιβλίο γιατί προσεγγίζει μία αγία μορφή, η οποία θέτει το πνεύμα της αγάπης σε εφαρμογή.

    Δείτε σχετικά, αν θέλετε:http://www.antibaro.gr/node/1810

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε φίλε ανώνυμε!

      Ναι, είχα ακούσει και γω για τα σημεία αυτά που αναφέρονται στον σύνδεσμο που έγραψες.

      Αλλά, όπως πολύ σωστά έγραψες παρακάτω, είναι ένα βιβλίο που προσεγγίζει μια αγία μορφή και δε νομίζω ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο ή ανασταλτικό παράγοντα για να μην το διαβάσει κανείς.

      Πάντως, έκανες ΠΟΛΥ καλά που έθιξες το λεπτό αυτό ζήτημα. Σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. ένα βιβλίο που πολύ θέλω να διαβάσω.
    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω διαβάσει. Είναι πολύ όμορφο. Η γερόντισσα είναι μια αγιοπνευματοφόρα ψυχή που σε εμπνέει στην αγάπη προς το Θεό και τον κάθε άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή