Disable_right_click


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Να ανοίγεσαι!

Μοναξιά:
Πληγωμένη συνείδηση. Χαοτική κενότητα, αδυναμία δράσης. Κατάσταση πτώσης και αμαρτίας. Αποξένωση απ'το Θεό και τους ανθρώπους. Αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες θα περιέγραφα τη μοναξιά.
Ο π.Βαρνάβας σε κάποια ομιλία του είπε: Καλό είναι να ανοιγόμαστε στους άλλους και όχι να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Γιατί, όταν κλεινόμαστε στον εαυτό μας είναι σαν να αποξενωνόμαστε από τους άλλους αυτοϊκανοποιούμενοι ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για μας και για τα προβλήματά μας
Όταν κλεινόμαστε στον εαυτό μας από εγωισμό, τότε μαραζώνει η ψυχή μας. Δεν υπάρχει δρόμος προς το φως τότε. Θα είμαστε σαν τα λουλούδια που μαραίνονται επειδή δεν τα αγγίζει το ζωογόνο ηλιακό φως.
Ανοίξου προς τους άλλους. Με διάκριση, απλότητα και καλή διάθεση. Επικοινώνησε. Θα σε βοηθήσει αυτό πολύ. Ο Κοσμάς Πολίτης γράφει: Πολλές φορές, οι άλλοι αναγνωρίζουν ευκολότερ' από μας τους ίδιους, αυτό που είναι δικό μας. Άρα, προσεγγίζοντας τους άλλους προσεγγίζω και τον εαυτό μου.
Μάλλον αξίζει τον κόπο...

photo by Mariela (ταιριάζει απόλυτα στην σημερινή ανάρτηση!)

υγ: 1. http://aoratigonia.blogspot.com/2012/01/blog-post_14.html
     2. πάτα κλικ στη λέξη "διάκριση". Είναι ανάρτηση από φιλικό blog που έχει άμεση σχέση με την ανάρτησή μας!
    3. Ευχές πολλές στους καλούς μου φίλους Μ+Ε. Να σας ζήσει!! Γεμάτο υγεία να'ναι και ευλογημένο!

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ραφαηλία.
      Καλά αποτελέσματα στο σχολείο! Εύχομαι να αρίστευσες!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Ωραία αυτά που λες. . .και ακούγονται σωστά. . .γιατί μας δυσκολεύουν όμως τόσο πολύ στην πράξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
      Αν ήταν όλα τόσο εύκολα, η ζωή μας θα'ταν βαρετή και ανούσια!
      (Έχω ετοιμάσει μια ανάρτηση γι'αυτό το θέμα. Μιλάει η Μάρω Βαμβουνάκη).

      Διαγραφή
  3. Άσχημο πράγμα η μοναξιά!Ώρες ώρες είναι σαν αυτοτιμωρία του ανθρώπου που αρνείται να ανοιχτεί στους γύρω του.Ας ανοιγόμαστε,αλλά ας είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βρίσκουμε τα όρια!!Δύσκολο,αλλά όχι ακατόρθωτο!Είναι το κλασικό που λέμε με τον κύκλο και τις ακτίνες,ας πλησιάζουμε μεταξύ μας,για να πλησιάσουμε και το Θεό(και το ανάποδο)!Αν αναφέρεσαι στη Λαοδηγήτρια πράγματι οι ομιλίες πολλές φορές σε ταρακουνούν και είναι ευκαιρία για πολλή σκέψη και προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σαν αυτοτιμωρία"... Πολύ μου αρέσει η συσχέτιση, Άννα-Μαρία...

      Οι ομιλίες του π.Βαρνάβα αποπνέουν μια διαισθητικότητα μοναδική. Μπορούν -λόγω του τρόπου που προσεγγίζει τις θεματικές που επιλέγει- να βοηθήσουν τον καθένα στο ταξίδι της ζωής του.

      Διαγραφή
    2. Πολλές φορές ίσως φοβόμαστε να ανοιχτούμε στους γύρω μας,αρνούμαστε πεισματικά κι έτσι τιμωρούμε τον εαυτό μας.Τα πράγματα Θαλασσινέ είναι απλά,δυστυχώς εμείς τα περιπλέκουμε!!!Αλλά όταν έχεις μάθει να σκέφτεσαι σύνθετα είναι επίπονο και δύσκολο να "απλοποιηθείς"!!!!Θέλει πολύ πόνο,δάκρυ και προσπάθεια,με προσευχή πολλή και υπομονή!!!

      Οντως ο π.Βαρνάβας έχει ένα δικό του τρόπο,διαφορετικό!Το καλύτερο κήρυγμα νομίζω είναι να διδάσκεις με το παράδειγμά σου,όπως στη φετινή τελευταία ομιλία που είχε και "περίεργες" στιγμές!

      Διαγραφή