Disable_right_click


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Να βλέπεις το καλό στους γύρω σου

Πάντα να προσπαθείς να βλέπεις το καλό στους γύρω σου. Είναι όλοι εικόνες Χριστού. Είναι όλοι όχι η κόλασή σου, αλλά ευκαιρίες μοναδικές επικοινωνίας και αγάπης. Θυμάμαι απ'το Πανεπιστήμιο ακόμα, γνώρισα ανθρώπους με υπέροχα χαρακτηριστικά. Ένας φίλος μου είχε τέτοιο πόθο να ικανοποιήσει τα όνειρά του που όλη του η ζωή ήταν μια επίμονη, συγκινητική προσπάθεια προς την εκπλήρωσή τους. Μια φίλη μου είχε τέτοιο χαμόγελο που με το που την έβλεπες, αμέσως η καρδιά σου γέμιζε χαρά. Μια άλλη καλή μου φίλη μου είχε μια απίστευτη γαλήνη που με βοηθούσε να μην έχω άγχος στις κρίσιμες προσπάθειες των τελευταίων μαθημάτων προς το πτυχίο. Ένας άλλος συνάδελφός μου πριν λίγο καιρό προσφέρθηκε και με πηγαινοέφερνε απ'το σπίτι μου στη δουλειά με τη μηχανή του χωρίς να του το ζητήσω!

Αδερφή/έ, κανείς απ'τους ανθρώπους δεν είναι τέλειος. Όλοι μας είμαστε γεμάτοι ψεγάδια. Μπορεί να πληγωθείς, μπορεί να στεναχωρηθείς, μπορεί και να παρεξηγήσεις. Κι αυτά μέσα στη ζωή είναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι όλοι έχουν χαρίσματα, μικρά διαμαντάκια (που λέει μια άλλη καλή μου φίλη). Άνοιξε τα μάτια της καρδιάς σου και ανακάλυψε και δες τον υπέροχο κόσμο που κρύβεται πίσω απ'τον κάθε (συν)άνθρωπο που συναντάς στο ταξίδι της ζωής σου!

5 σχόλια:

  1. Μήπως πρέπει να πάψουμε να είμαστε ονειροπόλοι και να δούμε ρεαλιστικά την κοινωνία γύρω μας που καταρρέει; Η σήψη έχει προχωρήσει παντού και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα ανώνυμε.

    Πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι μόνο με το Χριστό μπορεί να προχωρήσει η κοινωνία μας σωστά. Χωρίς Χριστό, έρχεται η αρρυθμία, το χάος και αναγκαστικά η κατάρρευση και η καταστροφή.

    Για να έρθει ο Χριστός στην κοινωνία πρέπει να έρθει στον καθένα από μας προσωπικά που είμαστε μέλη της κοινωνίας. Για να έρθει προσωπικά στον καθένα μας πρέπει να βρει κάτι μέσα μας που να Τον τραβήξει. Γι'αυτό οφείλουμε να ΑΓΑΠΑΜΕ. Να αγαπάμε το Χριστό και τον πλησίον μας. Τον συνάνθρωπό μας. Τον διπλανό μας που είναι μέλος της κοινωνίας μας. Αν αυτό το προσπαθήσουμε, τότε όλα σιγά-σιγά μπορούν να αλλάξουν.

    Δε γίνεται να μείνει η ψυχή σκληρή όταν την περιβάλλει η αγάπη. Νομοτελειακά πράγματα...

    Και κάτι ακόμα:
    Αν θες να αλλάξει ο κόσμος γύρω σου πρέπει να φροντίσεις να αλλάξεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου. Άρα, ας αλλάξουμε πρώτα το μέσα μας, τη σήψη μας, τα πάθη μας και όλα σιγά-σιγά θα γίνουν πιο ρόδινα. Πιο ανθρώπινα. Πιο ελπιδοφόρα.

    Αυτό είναι το όνειρό μου. Αυτή είναι η ελπίδα μου. Αυτό ας γίνει ο αγώνας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αγάπη λειτουργεί. ακριβώς όπως το λες, όλα τα άλλα απλά παιδέματα.
    πρέπει να φυλαγόμαστε, όμως.
    καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί τόση κατήφεια βρε παιδιά; Κρίση είναι και θα περάσει! Πάντα μετά την τρικυμία έρχεται η γαλήνη! Και η καημένη η Ελλαδίτσα μας, Δόξα τον καλό Θεούλη, από θάλασσες άλλο τίποτα! Εξάλλου ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Εμείς λοιπόν σαν καλοί καπετάνιοι θα κρατήσουμε με τα γερά μας χέρια το τιμόνι του μικρού μας πλοίου, που λέγεται ζωή και με πυξίδα την πίστη μας στο καλό Θεό, θα βγούμε και από αυτή τη θήλεα. Για σκεφτείτε πόσο όμορφα θα νοιώσουμε όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά και με τα μικρά μας μάτια θα αντικρίσουμε την καταπράσινη ακτή!
    Όσο για τα όνειρα: ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν σταματούν να βλέπουν στον ύπνο τους όνειρα! Ακούγεται τρελό και όμως συμβαίνει. Ο εγκέφαλός μας δεν σταματάει και δεν ξεκουράζεται ποτέ. Κατά την διάρκεια του ύπνου δουλεύει ακόμα πιο πολύ από ότι στο σύνολο της μέρας. Η τροφή του είναι τα όνειρα. Μέσα από αυτά εκκρίνει διάφορες ορμόνες για την συντήρηση, την αποκατάσταση και την θρέψη του. Γι αυτό ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ!!! Είτε στον ύπνο, είτε στον ξύπνιο!
    Η Παναγιά μαζί μας!
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αξίζουμε και όλοι έχουμε κρυμμένους θησαυρούς μέσα μας.
    Το κακό παιδί και ο "αλήτης", είναι άνθρωποι που απλά έχουν χάσει το δρόμο τους και ψάχνουν σε λάθος πράγματα νόημα & ουσία.
    ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Α Γ Α Π Η
    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή