Disable_right_click


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Θεός κάθε ώρα μας στέλνει ανθρώπους

...Να δεχόμαστε, λοιπόν, με σοβαρότητα κάθε άνθρωπο, που συναπαντούμε στον δρόμο της ζωής μας και να παίρνουμε στα σοβαρά κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να κάνουμε έργο καλό και να'στε βέβαιοι ότι μ' αυτό τον τρόπο κάνετε αυτό που θέλει ο Θεός για σας στις συγκεκριμένες εκείνες περιστάσεις, την δεδομένη εκείνη ημέρα και ώρα.

Αν αγαπούσαμε τον Θεό περισσότερο, πόσο εύκολα θα Του εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο ολόκληρο με όλες τις αντινομίες του και τις ακατανόητες πλευρές του! Όλες οι δυσκολίες οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι δεν αγαπούν ο ένας τον άλλον αρκετά. Εκεί όπου υπάρχει αγάπη δεν μπορούν να υπάρχουν δυσκολίες.


Απόσπασμα απ'το βιβλίο "Πνευματικά κεφάλαια" του π. Αλεξάνδρου Ελτσιανίνωφ

υγ: Ευχαριστούμε πολύ το φίλο που το επιμελήθηκε και μας το έστειλε!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλέ μας φίλε!
    Και τι γίνεται όταν οι άνθρωποι που έρχονται στον δρόμο σου σε δυσκολεύουν και σε εμποδίζουν, όχι από καλοσύνη αλλά από κακία; Μήπως αυτούς τους στέλνει ο πονηρός; Όπως και να έχει, τι κάνεις με αυτούς τους ανθρώπους;
    Η Παναγιά μαζί μας!
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Νομίζω οτι και αυτούς ακόμα ο Θεός τους στέλνει για να μας δοκιμάσει, για να μας εξασκήσει στην υπομονή και στην αγάπη για τον συνάνθρωπο. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι στιγμές της απογοήτευσης που δεν αντέχεις τέτοιες καταστάσεις, αλλά όπως και να χει ο Θεός δεν κάνει τίποτα που να μην είναι για το συμφέρον της ψυχής μας.....Οι Α.Απόστολοι να μας προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι μας κάνουν κακό είναι οι ευεργέτες μας λένε οι Άγιοι Πατέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους.

    Κατ'αρχάς να σας ευχαριστήσω για τα πολύτιμα σχόλιά σας. Άμα διαβάσετε ξανά με προσοχή το κείμενο θα δείτε πως δεν αναφέρει τους "καλούς" ανθρώπους. Αναφέρεται απλά σε "ανθρώπους". Άρα, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το καλό μπορούμε να το πράττουμε είτε έχουμε ανθρώπους που μας δυσκολεύουν είτε ανθρώπους που μας είναι ευχάριστη η συντροφιά τους.
    Όπως και να'χει, όμως, το αληθινό μας πρόσωπο και η πραγματική μας κατάσταση δοκιμάζεται και εξακριβώνεται στις δυσκολίες. Επίσης, ποτέ ο Χριστός δε θα μας έφερνε σε δυσκολία μεγαλύτερη από αυτή που μπορούμε να αντέξουμε. Και τέλος, μην ξεχνάμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους μικρά διαμαντάκια! Έστω και αν χρειάζεται πολύ ψάξιμο! Αλλά στο κάτω-κάτω, ποιοι είμαστε εμείς για να το κρίνουμε;

    Καλό αγώνα! Καλή ΥΠΟΜΟΝΗ σε όλους μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή