Disable_right_click


Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Να σου εξομολογηθώ κάτι...


Να σου εξομολογηθώ κάτι θέλω σήμερα...
Πολλές φορές μου στέλνεις mail ή σχόλια και μου λες πόσο σου άρεσε το τάδε κείμενο κλπ κλπ. Αλλά μέσα μου ξέρεις τι νιώθω; Πως είμαι ένα τίποτα! Αυτά που γράφω είναι απλά σκέψεις μου. Πολλές φορές είναι επιφανειακές, επιπόλαιες. Ίσως και αποτέλεσμα παροδικών συναισθημάτων και καταστάσεων. Είμαι ένας αδύναμος άνθρωπος. Και γεμάτος κηλίδες αμαρτίας στην ψυχή μου. 
Κάθε μου ανάρτηση είναι απλά μια προσπάθεια να προσεγγίζω το Χριστό και εσένα. Και θέλω πάρα πολύ να το πετύχω. Αυτό είναι το κίνητρο της γραφής μου: πιστεύω πως μέσα απ'την αόρατη γωνιά μπορώ να Τον προσεγγίζω και να σε προσεγγίζω. Αυτή είναι η μεγάλη μου προσδοκία: να έρθουμε όλοι πιο κοντά μεταξύ μας και πιο κοντά στον Δημιουργό μας. Θέλω να ζω τη χαρά από τώρα! Θέλω να νιώθω την ελπίδα Του από τώρα! Γι'αυτό και σου ανοίγω την καρδιά μου... Δεν το κάνω για κανέναν άλλο λόγο ιδιοτελή.
Έλα, φίλη/ε μου καλέ, λοιπόν στη αόρατη γωνιά και δες την απλά. Και δικαιολόγησέ την για τις ατέλειές της. Μόνος τέλειος είναι ο Χριστός... 

Να έχεις μια καλή μέρα γεμάτη ειρήνη.

8 σχόλια:

  1. Περισσότερο μου έκαναν εντύπωση κάποια απ'τα mail που μου έλεγαν ότι κάποια πράγματα δεν τους άρεσαν ή κάποια άλλα mail που μου πρότειναν αλλαγές-διορθώσεις,κλπ.

    Όπως και να'χει, να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε!
    Απλά συνέχεισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σκέψεις σου Σεβάχ, πολλές φορές συμπίπτουν με τις δικές μου και από ότι βλέπω και με τις σκέψεις των περισσότερων που επισκέπτονται αυτό το blog.
    Με ξαφνιάζει κάθε φορά η αλήθεια των κειμένων σου και η απλότητά τους.
    Χαίρομαι γιατί και άλλοι άνθρωποι σκέφτονται σαν και εμένα, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και πάνω απ' όλα αγαπούν τον Χριστό.
    Έτσι κάθε μέρα, άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, που ζουν χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο, συναντιούνται εδώ στην αόρατη γωνιά...
    Σ' ευχαριστούμε Σεβάχ.
    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τίποτε δεν είναι τέλειο. όλα υπόκεινται συνεχείς αλλαγές είτε από εξωγενείς είτε από ενδογενείς παράγοντες.
    σημάδι πως είναι ζωντανά.
    καλό είναι να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις παρατηρήσεις μας.
    μου αρέσει.
    μπορεί να είναι ευεργετικό για αυτόν που το δέχεται και σίγουρα μας δίνει μια καλή εικόνα για το ποιόν αυτού που το στέλνει!!
    καλή εβδομάδα. λιοπύρι κι άλλο λιοπύρι.
    πω πω ζέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!
    Παρακολουθώ εδώ και αρκετούς μήνες την αόρατη γωνιά και θα ήθελα να καταθέσω έναν προβληματισμό: Οι αναρτήσεις είναι πολύ καλές και προσεγμένες. Όμως μου φαίνεται ότι μερικές απέχουν από την πραγματικότητα με την έννοια ότι είναι ουτοπικές. Είναι πολύ καλό πράγμα να υπάρχει αισιοδοξία αλλά θέλει μέτρο. Αν γυρίσουμε τα μάτια μας στη σημερινή κοινωνία θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο μελιστάλακτα. Μήπως πρέπει να προσγειωθούμε λίγο;
    Δεν λέω ότι πρέπει να αφήσουμε την αισιοδοξία που είναι ίδιον του πιστού απλά να προσεγγίζουμε λίγο περισσότερο την πραγματικότητα.
    Δεν ξέρω αν διαφωνείτε και αν εξέφρασα σωστά τις απόψεις μου. Αναμένω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρε! Είναι άδικο να θεωρείς πως είσαι ένα τίποτα..είσαι δημιούργημα του Θεού κι αυτό από μόνο του είναι τέλειο...φυσικά η ανθρώπινη πλευρά μας δεν μας αφήνει να το ζήσουμε, μα με την Χάρη του Κυρίου αντλούμε όση δύναμη χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην καθημερινότητα μας...Να ξέρεις πως οι αναρτήσεις σου είναι τροφή για πνευματική σκέψη και βοηθούν...! Καλή σου νύχτα!!! Ο Θεός μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους σας.
    Σας ευχαριστώ για την κατάθεση των σκέψεών σας. Θα προσπαθούμε όσο μπορούμε. Θα προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνετε απλοί, ειλικρινείς και αληθινοί. Ευχαριστώ για την παρέα σας, τα σχόλιά σας, τη συμμετοχή σας .

    υγ: Καλή μου Θωμαϊδα, προσπαθώ πάντα να γράφω αυτό που νιώθω. Δηλαδή, αυτό που πιστεύω και ελπίζω. Θα το προσέξω, όμως, στις επόμενες αναρτήσεις δίνοντας βάση στην παρατήρησή σου. Σ'ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε οτι δεν είναι τυφλοσούρτης η πίστη μας.
    Καθένας τη βιώνει με τον δικό του βιωματικό τρόπο.
    αλλα όλοι ωφελούμαστε με το να ακούμε τον τρόπο του καθενός!
    Και όλοι μαζί ενωμένοι, με τις ατέλειές μας, με τις μικροδιαφωνίες μας, έχουμε μια Αγάπη, ένα σκοπό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή