Disable_right_click


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το μυστικό

Να ζητάμε στην προσευχή μόνο τη σωτηρία της ψυχής μας. Δεν είπε ο Κύριος "Ζητείτε δε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και... ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν"; Εύκολα, ευκολότατα ο Χριστός μπορεί να μας δώσει ό,τι επιθυμούμε. Και κοιτάξτε το μυστικό. Το μυστικό είναι να μην το έχετε στο νου σας καθόλου να ζητήσετε το συγκεκριμένο πράγμα. Το μυστικό είναι να ζητάτε την ένωσή σας με το Θεό ανιδιοτελώς, χωρίς να λέτε "Δώσ'μου τούτο, εκείνο...". 
Είναι αρκετό να λέμε "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με". Δε χρειάζεται ο Θεός ενημέρωση από μας για τις διάφορες ανάγκες μας. Εκείνος τα γνωρίζει όλα ασυγκρίτως καλύτερα από μας και μας παρέχει την αγάπη Του.

απόσπασμα απ'το βιβλίο "Βίος και Λόγοι" του γέρ.Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, εκδ. Ι.Μ.Χρυσοπηγής, Χανιά

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα σεβαχ μου.. καλή εβδομάδα με υγειά και πολλά πολλά χαμόγελα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι πρέπει να ΄ναι.Ανιδιοτέλεια πρέπει να υπάρχει όχι μόνο με το Θεό, αλλά και με τους ανθρώπους.Καλημέρα και χαρούμενη βδομάδα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστό Σεβάχ, έτσι ακριβώς είναι.

    "Ας πλησιάζουμε λοιπόν με θάρρος στον θρόνο της χάρης, για να πάρουμε έλεος, και να βρούμε χάρη για βοήθεια σε καιρό ανάγκης." (Επιστολή προς Εβραίους 4: 16)

    Μια όμορφη καλημέρα.

    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα δεν πρέπει να ζητάμε από το θεό....μόνο να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας. Εξάλλου το μεγαλύτερο δώρο το έχουμε πάρει ήδη από το θεό : η ζωή!
    Καλημέρα!
    Καλή εβδομάδα Σεβάχ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας!
    Διανύω πάλι περίοδο τρεξίματος! Να με συγχωράτε που δεν απαντώ ξεχωριστά στον καθένα σας!
    Ελπίζω από αύριο να'χω λιγότερο φόρτο.

    Καλή δύναμη σε όλους! Ο Θεός μαζί μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έχω διαβάσει επανειλημμένα σε βιβλία φωτισμένων ανθρώπων, το έχω ακούσει σε ομιλίες. Ομολογώ ότι συχνά δεν το καταλαβαίνω. Μα πώς γίνεται να ζητάς αυτό και μόνο; Η ζωή τρέχει, πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα. Ζορίζεσαι, πιέζεσαι. Πώς να μη ζητήσεις λύση για όλα αυτά που απλά δε σου "κάθονται"; Οπότε μέχρι να έχω γεύση Θεού (όπως το άγιο αυτό γεροντάκι, ο Πορφύριος)θα πρήζω τον Πατέρα μου με ό,τι μικρό και ευτελές με καταβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή