Disable_right_click


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ζω στην πιο γλυκιά αγκαλιά

Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη ζωή σου... Αυτό σκέφτομαι συνέχεια. Μπορεί πια να μην είμαι παιδί, μπορεί να'χω εδώ και πολύ καιρό μεγαλώσει... Μα κάτι μέσα μου πάντα ονειρεύεται και ελπίζει...

Δε ξέρω τι θ'απογίνω. Δε ξέρω τι θα ξημερώσει για μένα αύριο ο καλός Θεός. Μονάχα το σήμερα μετράω και με σιωπή και προσευχή ξεφυλλίζω τις στιγμές του. Να αγωνίζομαι, να μην πληγώνω τους γύρω μου... Να αγαπάω... Να ελπίζω... Και να πιστεύω... Με απλότητα. Με σιγουριά. Σαν το μικρό σπουργίτι που ακόμη και γι'αυτό ο Θεός φροντίζει. Δε θέλω να ελέγχω τη σχέση μου μαζί Του. Με καλύπτει η σιγουριά της απεραντοσύνης της αγάπης Του.

Αφήνω τη ζωή μου, τα όνειρά μου στα θεϊκά Του χέρια και έτσι προσπαθώ να ζω. Απελευθερωμένος. Απαλλαγμένος από το άγχος και το φόβο. Ζω στην πιο γλυκιά αγκαλιά. Ακόμα κι αν γίνεται χαλασμός γύρω, υπάρχει η αίσθηση της παρουσίας Του που με ζεσταίνει όπως μου έλεγε κι ένα άγιο γεροντάκι στο Όρος.

Κι όταν η νύχτα θ'απλώνει το πέπλο της πάνω απ'τη μεγαλούπολη, θα κλείνω τα μάτια μου με την ίδια ουράνια σιγουριά. Με την ίδια ελπίδα...

Καλή σου μέρα :)

υγ: Δες άμα θες και εδώ και εδώ.

16 σχόλια:

  1. Με την ίδια ελπίδα Γιώργο....
    Καλή σου μέρα!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό... Εύγε! Μας γέμισες ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι έτσι να συνεχίσεις Σεβάχ μου!
    Στο εύχομαι ολόψυχα!
    Φιλιά!
    Καλή εβδομάδα χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα!Πάντα να έχεις αυτά τα συναισθήματα!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολόψυχα εύχομαι να νιώθεις πάντα πολύ έντονα μέσα σου ότι ζεις σε αυτή την αγκαλιά γεμάτος πίστη και ελπίδα. Να το προσεύχεσαι και για μας. Προσωπικά το χρειάζομαι πολύ. Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Ότι τοις αγγέλοις αυτού εντελείται περί σου του διαφυλάξε σε εν πάσαις ταις οδοίς σου, επί χειρών αρούσι σε μήποτε προσκόψεις προς λίθον τον πόδα σου, επι ασπίδα και βασιλισκον επιβήση και καταπατήσεις λέοντα και δράκοντα”.( Ψαλμ.91,11-13).”

    Ένας από τους πιό αγαπημένους ψαλμούς που επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο την Θεική παρουσία και προστασία σε κάθε μας βήμα. Μου ήρθε αμέσως στο μυαλό όταν διάβασα την παραπάνω πολύ όμορφη και ελπιδοφόρα ανάρτηση.

    Καλημέρες και πάλι (αναδρομικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αφήνω τη ζωή μου, τα όνειρά μου στα θεϊκά Του χέρια και έτσι προσπαθώ να ζω."
    Καθημερινά ξεκινώ με αυτό το στόχο, δεν τα καταφέρνω πάντα, όταν το κάνω όμως όλα είναι ήρεμα γύρω μου...!
    Καληνύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτή η ελπίδα και αυτό το "ποτέ δεν ξέρεις" μας δίνει την κινητήριο δύναμη τελικά γιώργο! :)
    σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή