Disable_right_click


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Όταν ερωτεύεσαι


Όταν ερωτεύεται ο νέος  είναι γιατί αγαπά την αγάπη. Και αγάπη είναι ο Θεός. Και βρίσκει κάποιο ανθρώπινο πρόσωπο, που μαζί θα μάθουν ποιος τους λείπει. Για να γίνει Αυτός, ο θεϊκός έρωτάς τους. Για να γίνει αναφορά προς τον Θεό.

Όταν σχετιστείς με κάποιον άνθρωπο, νιώθεις πληρότητα. Βλέπει ο ένας τα μάτια του άλλου και γεμίζει. Αλλά μετά από λίγη ώρα αλληθωρίζεις,  κουράζεσαι.  Και δεν καταλαβαίνεις ότι η ολοκλήρωση δεν είναι να βλέπεις τα μάτια του άλλου, αλλά να πιάνω το χέρι του άλλου και να κοιτούμε προς το Χριστό. Και να καταλάβουμε ότι είναι Αυτός που μας λείπει, Αυτός που δυναμώνει τον έρωτα και την αγάπη μας.

π.Βαρνάβας Γιάγκου

Ευχαριστώ πολύ τον καλό μου φίλο, Αντώνη, που το απομαγνητοφώνησε και το έστειλε!

5 σχόλια:

  1. Πανω απο ολες τις ανθρωπινες αγαπες ειναι η αγαπη στο Θεο.
    Αν αγαπησεις πολυ το Θεο τοτε μονο θα μπορεσεις να αγαπησεις αγνα και ειλικρινα,χωρις εγωισμο και ναρκισσισμο.Πολλες φορες στο προσωπο του αλλου ερωτευομαστε τον εαυτο μας ,τον καθρεφτη που μας φτιαχνει ο θαυμασμος του αλλου για μας.Ολα αυτα ομως εχουν ημερομηνια ληξης και τοτε αρχιζει η πληξη καιτα προβληματα.
    Οταν η αγαπη Του ζεστανει τη ψυχη μας ειμαστε πιο ανεκτικοι ,πιο επιεικεις,πιο υπομονετικοι κι ετσι με εναν μυστηριο τροπο επηρεαζεται ολο το περιβαλλον μας και η ζωη αποχτα αρμονια και κυλα ειρηνικα.
    Δεχεσαι πια και τον αληθινο ερωτα σαν ενα ακομα δωρο του παναγαθου Θεου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ανάρτηση Σεβάχ. Όντως έτσι είναι.
    Ο αληθινός έρωτας δεν αναπνέει και δεν ζεί όταν δύο σύντροφοι βλέπουν διαρκώς ό ένας τα μάτια του άλλου, αλλά όταν και οι δύο βλέπουν πρός την ίδια κατεύθυνση.
    Κάτι που μπορεί κανείς να μεταφράσει με κοινούς στόχους, ενδιαφέροντα, όνειρα κτλ.

    Και σίγουρα τί πιό ουσιαστικό και ζωοποιό από τον να κοιτάζουν και οι δύο τον Χριστό που βρίσκεται παντού και μέσα σε όλα?

    Όμορφη καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα το έλεγα ότι επιδίωξη του Έρωτα είναι είναι η ένωση με το θείο!
    Καλημέρα Σεβάχ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο όμορφο κείμενο! Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Την καλησπέρα μου Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους σας!
    Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή