Disable_right_click


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μετά όλα είναι εύκολα και καλά

Έτσι άρχισα να παροτρύνω τους ανθρώπους να διαβάζουν κανόνες αγίων, προσευχούλες, να κάνουν μετάνοιες, να διαβάζουν την αγία Γραφή. Και έτσι άρχισαν να δίνουν σημασία στα της θρησκείας μας. 
Μαλάκωσαν οι καρδιές τους και μόνοι τους ζητούσαν να νηστεύουν, ν'αγωνίζονται και ήθελαν να γνωρίσουν το Χριστό. 
Κι ένα έχω καταλάβει, ότι, όταν κανείς γνωρίσει το Χριστό και τον αγαπήσει και αγαπηθεί από το Χριστό, όλα μετά είναι καλά και άγια και χαρούμενα κι όλα εύκολα.

απόσπασμα απ'το βιβλίο του γέροντα Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου "Βίος και Λόγοι", εκδ.Ι.Μ.Χρυσοπηγής Κρήτης

6 σχόλια:

  1. Λίγα λόγια, μεγάλο το μήνυμα!
    Καλημέρα Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα λόγια!
    Και μόνο που μπαίνεις στο σπίτι του Χριστού για ν΄ ανάψεις ένα κερί... να προσευχηθείς, νιώθεις αυτήν την ηρεμία, την αγαλλίαση!Φαντάσου όταν Τον έχεις στην ψυχή σου και Τον αγαπάς και Τον σκέφτεσαι!
    Χαρούμενη καλημέρα Σεβάχ και να ΄σαι πάντα καλά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ο Χριστός κατοικεί στις ζεστές γωνιές της ψυχής μας!
    αρκεί να ψαχτούμε!
    πανέμορφο το μήνυμα της ανάρτησης!
    ευχαριστώ Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα καλές μου φίλες! Συγχωρείτε με για την καθυστέρηση... Τρέχω όλη μέρα και μόλις τώρα ευκαιρίας λίγο να μπω στον blogger. Καλο ξημέρωμα, καλή δύναμη. Εύχομαι αύριο να βρω χρόνο να επισκεφθώ τα μέρη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβάχ σε νιώθω! 10 -15 λεπτά το πρωί πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου, το απόγευμα στο τρέξιμο να απαντήσω στους φίλους στο μπλογκ μου κι αργά πριν πάω για ύπνο μια ακόμα βολτούλα για ότι έχασα όλη την ημέρα από τα μέρη σας! ¨ολα με τη ψυχή στο στόμα!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  5. Έτσι είναι..!
    μέσα από τις μικρές και ασήμαντες προσπάθειες που έχω κάνει προς το μέρος Του, αυτό έχω αιστανθεί...και πάλι μετά ξεχνιέμαι και με συνεπαίρνει η καθημερινότητα και δεν είμαι όπως θέλω και πρέπει να είμαι... παρόλα αυτά Εκείνος πάντα με ακούει...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή