Disable_right_click


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πώς να βαδίζεις (γέρ. Παΐσιος)


Όταν πάει κανείς με τον διάβολο, με πονηριές, δεν ευλογεί ο Θεός τα έργα του. Ό,τι κάνουν οι άνθρωποι με πονηριά, δεν ευδοκιμεί. Μπορεί να φαίνεται ότι προχωράει, αλλά τελικά θα σωριάσει. Το κυριότερο είναι να ξεκινά κανείς από την ευλογία του Θεού για ό,τι κάνει! Ο άνθρωπος, όταν είναι δίκαιος, έχει τον Θεό με το μέρος του. Και όταν έχει και λίγη παρρησία στον Θεό, τότε θαύματα γίνονται. Όταν κανείς βαδίζει με το Ευαγγέλιο, δικαιούται την θεία βοήθεια. Βαδίζει με τον Χριστό. Πώς να το κάνουμε; Την δικαιούται. Όλη η βάση εκεί είναι. Από ’κει και πέρα να μη φοβάται τίποτε. 
Αυτό που έχει σημασία είναι να αναπαύεται ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι στην κάθε ενέργειά μας, και τότε θα έχουμε την ευλογία του Χριστού, της Παναγίας και των Άγιων μας, και το Άγιο Πνεύμα θα επαναπαύεται σ’ εμάς. Η τιμιότης του ανθρώπου είναι το ανώτερο Τι­μιόξυλο. Αν ένας δεν είναι τίμιος και έχει Τιμιόξυλο, είναι σαν να μην έχει τίποτε. Ένας και Τιμιόξυλο να μην έχει, αν είναι τίμιος, δέχεται την θεία βοήθεια. Και αν έχει και Τιμιόξυλο, τότε!…


(Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «Λογοι» -Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο, Α΄. Ι. Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης)

Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη που μας το έστειλε!

4 σχόλια:

  1. Η τιμιοτητα στον ανθρωπο ειναι στολιδι!
    Απαραιτο συστατικο της τιμιοτητας ειναι η συνειδηση. Η συνειδηση προυποθετει καθαρη ψυχη!
    Η καθαρη ψυχη εχει φοβο Θεου και ελεγχει καθε μας πραξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τιμιοτητα ειναι για τον ανθρωπο στολιδι!
    Προυποθεση της τιμιοτητας ειναι η συνειδηση.
    Απαραιτητο συστατικο της συνειδησης η καθαρη ψυχη που προυποθετει φοβο Θεου.
    Ο τιμιος ανθρωπος προσεχει την ψυχη του και δεν την λερωνει για κανενα λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίκαιος...δικαιοσύνη... Νομίζω πως έχει διαφορετική έννοια για τον κάθε ένα μας...! Ας προσπαθήσουμε να είμαστε δίκαιοι αρχικά απέναντι στον εαυτό μας και στην συνέχεια με τα ίδια κριτήρια απέναντι στους άλλους :-) καλή συνέχεια στον αγώνα σου φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Σεβάχ μου!
    Και τι σωστό δεν έχει πει ο Γέροντας Παϊσιος...;!
    Να μας έχει ο Θεός καλά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή