Disable_right_click


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Λίγα λόγια από καρδιάς

Τα δύσκολα δεν εξαλείφονται ως δια μαγείας. Και κάτι ακόμα: ο ευτυχισμένος δεν είναι εκείνος που δε βιώνει πόνο.Το ξέρω... Είναι βαρύ, δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Ούτε κι εγώ το έχω χωνέψει ακόμα. Χρειάζεται αγάπη. Αλλά για ν'αγαπάς πρέπει να υπάρχεις. Υπάρχω σημαίνει συνειδητοποιούμαι.

Συνειδητοποίησε ότι είσαι εσύ αυτός που έχεις την επιλογή στη δικιά σου ζωή. Απλά, να θυμάσαι αυτό: η γενικότητα κρύβει επιπολαιότητα. Αν θες, λοιπόν, ώριμα, υπεύθυνα και αληθινά ν' αλλάξουν τα πράγματα στη ζωή σου, κάνε κάτι συγκεκριμένο: γονάτισε. Και προσευχήσου με όση δύναμη έχεις και δεν έχεις! Γονάτισε και ξανασήκω και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Και δώσ'τη στο Χριστό να την κουμαντάρει. Κι εσύ, απελευθερωμένος από άγχη, ξεκίνα για το ταξίδι σου από νέο λιμάνι δυνατός και εμπνευσμένος. 

Να εύχεσαι να'ναι το ταξίδι σου μακρύ. Να εύχεσαι... Και να κοιτάς ψηλά. Εκεί είναι ο προορισμός σου, φίλε... Εκεί...


υγ: Οι φράσεις με πλάγια γραφή είναι από Καβάφη (Ιθάκη), από Αλ.Παπαδιαμάντη (Οι Χαλασοχώρηδες) και από Μάρω Βαμβουνάκη (Τα ραντεβού με τη Σιμόνη).

2 σχόλια:

  1. Η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες, προβλήματα, εμπόδια, αρρώστιες, εγωισμούς, λάθη, πάθη, πόνος, δάκρυα... Ο ευτυχισμένος δεν είναι εκείνος που δε βιώνει πόνο!
    Σταμάτα λίγο και σκέψου.
    Φύγε από το "θόρυβο" της πόλης, των ανθρώπων, της ζωής που τρέχει ασταμάτητα και σκέψου... Τα δύσκολα δεν εξαλείφονται ως δια μαγείας.
    Βρες λίγο χρόνο και σκέψου τι μπορείς να κάνεις ΕΣΥ.
    Μήπως όλα ξεκινάνε από σένα τον ίδιο;
    Μήπως εσύ κρατάς κρυμμένη τη δύναμη που αναζητάς κάπου αλλού;
    Μήπως εσύ βλέπεις παντού πόρτες κλειστές και αδιέξοδα;
    Μήπως εσύ κρύβεις το φως;
    Σταμάτα λιγο και σκέψου... και γονάτισε!
    Θα σου μιλήσει Εκείνος και θα βρει τρόπο να σου απαντήσει. Αρκεί εσύ να μην είσαι αλλού... αρκεί να μην είσαι απών.
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή