Disable_right_click


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μια ακόμα νύχτα

Μια ακόμα νύχτα έφτασε.

Με τη φυσαρμόνικα στο ένα χέρι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο άλλο, προχωράει κατεβαίνοντας απ'τη μικρή βάρκα. Δένει στην προβλήτα και, με το βλέμμα γεμάτο θάλασσα, ψάχνει για το μέρος που πάρκαρε το αυτοκίνητο.

Μια ώρα αργότερα, όλα έχουν ηρεμήσει. Η βάρκα, το αυτοκίνητο, η φυσαρμόνικα, αυτός.

Ο ορίζοντας, όμως, ακόμη αφουγκράζεται τις μελωδίες της ημέρας. Ταξιδεύει σαν προσευχή μαζί τους κάτω απ'το λεπτό φως των αστεριών. Ο γλυκός ήχος της φυσαρμόνικας, το απαλό θρόισμα του ανέμου. Η ανεπανάληπτη μοναδικότητα της θάλασσας. Όλα μαγεμένα χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε λίγο οι πρώτες ηλιαχτίδες κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους.

Μια ακόμα νύχτα πέρασε.

υγ: ταιριάζει απόψε. απ'το ημερολόγιό μου. κάποια νύχτα του 2012. Σου στέλνω την προσευχή μου και την αγάπη μου. Καλό ξημέρωμα να'χεις.

9 σχόλια:

  1. Πανέμορφο πραγματικά.. Καλό ξημέρωμα Σεβάχ, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει κάτι στο κείμενό σου που να μην αγαπώ! Μου θύμισες πως πρέπει να βρω τη φυσαρμόνικά μου πάλι και σε ευχαριστώ! :)
    Καλό ξημέρωμα Σεβάχ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paloma μου, λίγα αδέξια λόγια της καρδιάς είναι. Τίποτα παραπάνω :)
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  3. Φιλαράκι μου έχω καταλάβει ότι γράφεις από την καρδιά σου όσα αφουγκράζεσαι και βιώνεις. Νιώθεις έντονα προβληματισμούς και τις μελανιές τής καθημερινότητας. Και όμως έχεις ψυχική δύναμη να συνειδητοποιήσεις και να καθήσεις να τα γράψεις... Και ρε μπαγάσα, βρίσκεις και όμορφες φωτογραφίες... Πόσο χρειαζόμαστε ανθρώπους που οι καρδιές τους είναι πιο δυνατές από τη φωνή τους και ανοίγονται να προσφέρουν το χόριο του δέρματός τους και τα μύχια της ψυχής τους...
    Έτσι και αλλιώς εγώ κοντά σε νιώθω και σε ευχαριστώ που καθαρίζεις αυτή τη γωνιά, που τόσο φέγγει και "καλοσκερίζει", που γονάτισα και τη βρήκα.

    υγ: Σε κάποια από τις προσευχές σου, ειδικά όταν με το καλό επισκεφθείς το περιβόλι, θυμήσου και μένα αν θελήσεις και κάνε μια προσευχή υπέρ εμού, για όλα όσα ανθρώπινα ένας άνθρωπος ζητάει και ένας αμαρτωλός προσπαθεί, όπως αγωνίζεσαι και εσύ. Το ίδιο θα κάνω και εγώ.
    Καλημέρα να έχουμε Σεβάχ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δημήτρη!
      Να'σαι καλά φίλε :)

      υγ: Πότε θα'ρθει αυτή η ώρα... Την περιμένω πώς κ πώς... Έλα, όμως, που δεν εξαρτάται από μένα :) Πάντως αν πάω, θα γράψω τα ονόματά σας να τα μνημονεύουν οι γέροντες εκεί.

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά Σεβάχ. Σε ευχαριστώ. :)

      Διαγραφή
  4. Περιγράφεις τόσο όμορφα την στιγμή που ξημερώνει που θέλω πολύ να μείνω ξύπνια και να την ζήσω κοντά στην θάλασσα!!!
    Καλό σου απόγευμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιοζήλη μου, η θάλασσα είναι κάτι παραπάνω από όνειρο και έμπνευση: είναι θεϊκό δημιούργημα :)
      Γι'αυτό και "πορρωνόμαστε" όλοι μας τόσο πολύ!!

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή