Disable_right_click


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Χτες βράδυ είδα ένα υπέροχο όνειρο.

Χτες βράδυ είδα ένα υπέροχο όνειρο.
Ήταν πολύ πρωί. Ο ήλιος ανέτειλε εκείνη την ώρα κι εγώ κουβαλούσα στα χέρια το καγιάκ μου (με το κουπί του) και στον ώμο είχα μια τσάντα επίσης βαριά. Δεν είχα ιδέα τι είχε η τσάντα. Μετά από λίγα λεπτά έφτασα στην θάλασσα και ξεκίνησα να κωπηλατώ. 
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η θάλασσα έγινε λίμνη (όνειρο είναι, τα πάντα γίνονται!) κι εγώ συνέχισα να κωπηλατώ ακόμα πιο χαρούμενος. Έφτασα στην απέναντι όχθη της λίμνης όπου βρισκόταν μια μεγάλη καλύβα με προβλήτα. Έδεσα το καγιάκ μου, φόρεσα τα παπούτσια μου, άφησα το κουπί και προχώρησα προς την καλύβα. Ένα μεγάλο ξύλινο γραφείο εμφανίστηκε έξαφνα μπροστά μου. Ανοιχτό καφέ χρώμα με μια ταιριαστή ξύλινη καρέκλα να το συνοδεύει.
Ο καιρός ήταν απλά τέλειος. Ο αέρας ήταν πολύ ήπιος και δροσιστικός. Ο ήλιος άρχιζε να φωτίζει τη φύση γύρω και οι ακτίνες του απλώνονταν απαλά πάνω στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης. Δύο κύκνοι βόλταραν αργά-αργά πάνω στα γαλάζια νερά. Τι όμορφο θέαμα. Αισθανόμουν σα βασιλιάς.
Άνοιξα την τσάντα μου. Μέσα είχε μια παλιά γραφομηχανή και έναν πάκο από λευκές σελίδες. Δεν το πολυσκέφτηκα. Έβαλα την πρώτη σελίδα στη γραφομηχανή και τα χέρια μου πληκτρολογούσαν από μόνα τους. Ρυθμικά, σχεδόν μουσικά.
...
Ώσπου άρχισε μια μελωδία να δυναμώνει. Να δυναμώνει. Πολύ γνωστή μελωδία. Ήταν το κινητό μου. Είχα ξυπνήσει.

Άσχετο γενικά σαν θέμα, αταίριαστο ίσως με τις συνηθισμένες αναρτήσεις. Αλλά λέω: "Δε βαριέσαι. Όμορφο όνειρο ήταν. Ας το μοιραστώ με την παρέα :)"

Καλημέρες αδέρφια!

10 σχόλια:

  1. Τι όμορφο να ξυπνάς το πρωί με την γλυκιά αίσθηση του ονείρου, σαν να ηταν κάτι που το έζησες και δεν το ονειρεύτηκες.... Η θάλασσα πάντως είτε την βλέπεις ζωντανά είτε σε όνειρο πάντα σε γαληνεύει...
    Καλημέρα, καλή εβδομάδα!!!
    Αθανασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πολύ καλά έκανες και το μοιράτηκες μαζί μας...ήταν όμορφο όνειρο και το περιγραψες πολυ ομορφα... ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας και που μας θεωρείς παρέα σου
    καλημέρα , καλή εβδομάδα , καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα ωραίο το όνειρο σου, γέλασα πολύ με το τέλος....! (Τον ήχο του κινητού)
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα φίλε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα καλα ήσουν με το όνειρο μεχρι που χτυπησε το κινητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφο όνειρο και με αστείο τέλος...χαχαχαχα
    Καλημέρα Σεβάχ!Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχεδόν έτσι γίνεται με τα όνειρα,
    πάνω στο καλό ξυπνάς!
    Μα φαίνεται από τις λέξεις σου πως σου άφησε τόσο όμορφο συναίσθημα! :) Εύχομαι να κάνεις πάντα τέτοια όνειρα Σεβάχ μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά θα περίμενα κάτι περισσότερο στα σχόλια από το "ωραίο αλλά ξύπνησες" για ένα τόσο δυνατό όνειρο, πάντα όμως εξαρτάται από την προσέγγιση τού καθένα μας.
    Από όσο το φαντάστηκα, σου εύχομαι τα κατά καιρούς άχρηστα όνειρά σου να αντιγράψουν κάτι τόσο γαλήνιο και λυτρωτικό στη συνέχεια.
    Καλή εβδομάδα αδέρφια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήταν τέλειο! Δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ αψήφιστα τα όνειρά μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι δείκτες της ψυχοσωματικής μας υγείας και της πνευματικής μας πορείας. Άσε που όταν βλέπουμε ένα καλό όνειρο νιώθουμε ξεκούραστοι για πάρα πολλές μέρες και αν είναι και διδακτικό μπορεί να μας σώσει από πάρα πολλές κακοτοπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου άρεσε το..καγιάκ! Εσύ βρε πουλάκι μου ξεπέρασες και μένα σε όνειρο που είδα προημερών ότι είχα γαιδουράκι στο κτήμα μου και το είχα για αμαξάκι! Καλημέρα όλη μέρα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή