Disable_right_click


Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλιοπροτάσεις

Πάει καιρός από την τελευταία βιβλιοπαρουσίασή μας. Και μιας και μελετώ αυτόν τον καιρό ένα υπέροχο βιβλίο, πήρα την ευκαιρία να σας το παρουσίασω.

Πρόκειται για το βιβλίο του μητροπολίτη του Σουρόζ Αντωνίου  (γνωστού και ως Anthony Bloom) με τίτλο "Ο εαυτός μας και ο Άλλος" -Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει την ανάγνωσή του. Παρόλα αυτά ο ενθουσιασμός μου ήταν και είναι τόσο μεγάλος που σπεύδω να μοιραστώ τη σοφία αυτού του βιβλίου μαζί σου. 

Πρόκειται για ένα βαθιά ανθρώπινο βιβλίο ποτισμένο μέσα από την αγιότητα και τις προσωπικές εμπειρίες του π.Αντωνίου. Αναφέρεται στο ποιοι είμαστε, για την ουσία μας, για υις ανθρώπινες σχέσεις, για την ψυχική υγεία, για την ειρήνη. Αναφέρεται επίσης στην αμαρτία, στην συμφιλίωση, στην σιωπή και στην ενότητα. 

Η μετάβαση από το ένα θέμα στο άλλο γίνετσι με απίστευτα διακριτικό τρόπο, παίρνοντας τον αναγνώστη από το χέρι, ένα χέρι το οποίο δείχνει πρωτίστως τον Θεό και την ατέλειωτη αγάπη Του.

Έχει εκδοθεί με την επιμέλεια της Μαρίας Φαφαλιού και έχει εκδοθέί από τον εκδοτικό οίκο Πορφύρα. Η αόρατη γωνιά σάς το συστήνει ανεπιφύλακτα!

3 σχόλια: