Disable_right_click


Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Απομαγνητοφωνώντας...

Μιας και πλησιάζει η εορτή της Κοίμησης της Παναγίας μας,
σας παραθέτω ένα απόσπασμα από μια ομιλία για την μητέρα μας.

"(σσ: Η Παναγία μας) είναι το όριο ανάμεσα στην κτιστή και στην άκτιστη φύση. Και κανένα δώρο δεν έγινε στους ανθρώπους ούτε στους αγγέλους, παρά μόνον μέσα από την Παναγία. Γιατί χάρη στην Παναγία γνώρισαν και οι άγγελοι Θεόν σεσαρκωμένον, τον Χριστό. Πώς έγινε αυτό; Αυτό έγινε επειδή μια γυναίκα είπε: "Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου". 
Αν δεν το είχε πει αυτό, ακόμα θα περιμέναμε τον Χριστό. Αν δεν το 'χε πει, δεν θα ήταν ο κόσμος σήμερα αυτό που είναι. Μας δείχνει τον δρόμο προς την σωτηρία και την θέωση. Και αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος από την συνεργασία με τον Θεό. Θα συνεργαστούμε με τον Θεό για να σωθούμε. Ο Θεός δεν θα μας σώσει με το ζόρι. Αν δεν θέλουμε, ο Θεός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όστις θέλει, λέει ο Κύριος, θα πάρει τον σταυρόν του και θα μας ακολουθήσει. Και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε Εκείνον.
Λέει ο άγιος Αυγουστίνος: "Εκείνος που σε έπλασε χωρίς να σε ρωτήσει, δεν μπορεί να σε σώσει χωρίς να σε ρωτήσει". Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα που παίρνουμε από την Παναγία: η συνεργασία για την σωτηρία μας."
απομαγνητοφώνηση της αόρατης γωνιάς από ομιλία του αγιορείτη γέροντα Νίκωνα στην πόλη της Βέροιας το 2012.

2 σχόλια: