Disable_right_click


Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Παναγία η Γερόντισσα

Βρίσκεται στο Άγιον Όρος. Είναι η ελπίδα και το σέμνωμα της μονή Παντοκράτορος. Η Παναγία Γερόντισσα είναι θαυματουργή εικόνα. Το αργυρό κάλυμμα της εικόνας αναρτήθηκε τον 17ο αιώνα, έπειτα από εκφρασμένη επιθυμία της ίδιας της Παναγίας και με χρήματα Κωνσταντινουπολίτισσας αρχόντισσας.
Εκείνη την εποχή το μοναστήρι δεν είχε καθόλου λάδι και ενώ οι ανάγκες ήταν μεγάλες, οι ελλείψεις ήταν τεράστιες με αποτέλεσμα οι μοναχοί να εγκαταλείψουν την Μονή.Ο ηγούμενος προσευχόταν στην Γερόντισσα και είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε αυτή. Μετά τις προσευχές του ηγουμένου, ένα πρωί, οι Πατέρες είδαν να τρέχει λάδι απ'την αποθήκη, όπου και φυλάσσονταν τα άδεια πιθάρια. Όταν μπήκαν μέσα, είδαν ένα από τα πιθάρια (το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα), να έχει ξεχειλίσει από το λάδι. Με αυτό το λάδι, του οποίου η ροή ήταν ασταμάτητη γέμισαν όλα τα άδεια πιθάρια που βρίσκονταν στην αποθήκη και μόνο τότε αυτό σταμάτησε να αναβλύζει.
Η Παναγία Γερόντισσα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επιτελεί πολλά θαύματα, να εμπνέει, να καθοδηγεί, να παρηγορεί, να μεσιτεύει για όλους μας. Ας έχουμε την ευχή της και ας προσευχόμαστε για την προστασία της...
(αφιερωμένο σε μια ψυχή που άφησε την εικονική πραγματικότητα για να αγγίξει τα μυστήρια του ουρανού)

1 σχόλιο:

  1. Αμην!
    Μακάρι όλοι μας ΟΠΟΥ και αν βρισκόμαστε να ζούμε ΟΥΡΑΝΟ!
    Πολύ όμορφη η ιστοσελίδα και εύστοχα τα κειμενάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή