Disable_right_click


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κοινές προσευχές

"Σας διαβεβαιώνω με απόλυτο τρόπο ότι, αν δυο από σας συμφωνήσουν πάνω στη γη να ζητήσουν με την προσευχή τους οποιοδήποτε πράγμα, θα το λάβουν απ'τον Πατέρα μου, που είναι στους ουρανούς" μας λέει ο Χριστός.
Και δύο έστω να συμφωνήσουν! Ο μικρότερος αριθμός πιστών που είναι δυνατόν να προσευχηθούν μαζί! Και αυτοί οι δύο που θα προσευχηθούν, ας ζητήσουν ο,τιδήποτε θελήσουν. "Περί παντός πράγματος ου εάν αιτήσωνται" θα εισακουσθούν απ'τον Θεό. Κανόνας απαράβατος. Νόμος με γενική ισχύ. Και δύο μόνο. Και ό,τι θέλουν. Ας παρακαλέσουν θερμά. Ας ζητήσουν απ'τον Θεό. Θα πάρουν οπωσδήποτε!
(Απόσπασμα απ'το βιβλίο του π.Αστερίου Χατζηνικολάου"Η κραυγή μου προς Σε ελθέτω- Για να εισακούονται οι προσευχές μας)

Πολλοί έχουν μια συνήθεια. Ορισμένη ώρα καλεί η καμπάνα τρεις φορές και επί δέκα λεπτά, όπου και να βρίσκεται κανείς, γονατίζει και λέγει το "Κύριε Ιησού Χριστέ...". Είναι δύσκολο αυτό στην πράξη. Όμως, ξέρετε τι ωραίο είναι να ποτίζεις τον κήπο και, μόλις ακούσεις την καμπάνα, να γονατίζεις; Η' οι πάντες να βγαίνουν έξω και να γονατίζουν εν σιωπή; Δηλαδή να λέμε 10 λεπτά έντονα το "Κύριε Ιησού Χριστέ..." όλοι μαζί, όπου και αν βρισκόμαστε, σαν ένας άνθρωπος να ενούμεθα στη νοερά προσευχή με τον Χριστό και μετά συνεχίζεται η εργασία.
(από το βιβλίο Βίος και Λόγοι του γέροντα Πορφυρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου