Disable_right_click


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Όσο πιο πολύ...

Ο Θεός αγαπάει πολύ τους αμαρτωλούς. Αλλά πιο πολύ απ'όλους αγαπάει αυτούς που είναι "μέσα για μέσα" στην αμαρτία (βλ. & http://aoratigonia.blogspot.com/2011/06/blog-post_11.html).

Αυτό ο ίδιος ο Χριστός μάς το απέδειξε με τον ληστή, με την πόρνη, με τον άσωτο υιό... Για να σου δώσω ένα παράδειγμα (λίγο ατυχές βέβαια) να το καταλάβεις καλύτερα:
Φαντάσου πως ανάμεσα στον Χριστό και στον κάθε άνθρωπο υπάρχει μια γραμμή. Η γραμμή αυτή συμβολίζει την αγάπη. Όσο απομακρύνομαι από κοντά του, τότε όσο πιο πολύ αμαρτάνω τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η γραμμή και η απόσταση και τόσο πιο μεγάλη γίνεται η αγάπη του Χριστού. Όσο πιο πολύ φεύγω από κοντά του, τότε εκείνος τόσο πιο πολύ θα μ'αγαπάει και τόσο πιο πολύ θα προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να με πλησιάσει.Η αγάπη του Χριστού ποτέ δεν μικραίνει! Μόνο μεγαλώνει... Γι'αυτό, ας μην απογοητευόμαστε ποτέ! Η απογοήτευση είναι η χαρά του διαβόλου.
Ας έχουμε την ελπίδα μας στο Χριστό. Άσχετα με το πόσο αμαρτωλοί είμαστε. Αν θες άλλο παράδειγμα πιο δυνατό, πιο πειστικό δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τον ίδιο τον Εσταυρωμένο.... Τότε θα σου λυθούν όλες οι απορίες...

1 σχόλιο: