Disable_right_click


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Το χαμόγελο της αγάπης

Axil Kollist. Σου λέει τίποτα το όνομα; Είναι ένα παιδί όπως όλα τ'άλλα. Ζει στη Χαβάη. Το 2007 κέρδισε το βραβείο "Little Humanitarian of the year". Τον 11χρονο (πλέον) Axil τον ονόμασαν μικρό φιλόσοφο. Γιατί;
Όταν ο Axil ήταν μόλις 6 χρόνων, η μητέρα του (νοσηλεύτρια και μουσικός) εξηγούσε στον Axil πως πρέπει να'ναι ευχαριστημένος που έχει τόσα αγαθά, διότι υπάρχουν τόσα παιδιά στον κόσμο που πεινούν. Ο Axil παραξενεμένος ρώτησε τη μητέρα του τι σήμαινε αυτό και εκείνη του έδειξε φωτογραφίες σκελετωμένων παιδιών απ'το internet και αυτό σημάδεψε τον μικρό που αποφάσισε να κάνει κάτι για όλα αυτά τα παιδιά.
Με την αθώα παιδική του ψυχή άρχισε να ψάχνει τρόπους να βοηθήσει πρακτικά... Έτσι, αφού έφτιαξε ένα κιόσκι στην αυλή του σπιτιού του, άρχισε να πουλάει αναψυκτικά και να στέλνει τα χρήματα για τα παιδιά που το είχαν ανάγκη. Με τον καιρό, το κιόσκι της αγάπης μετατρέπεται σε μια παγκόσμια ανθρώπινη αγκαλιά που προωθεί την παγκόσμια ειρήνη και τον ανθρωπισμό.Επίσης, άρχισε να προσεύχεται για τα παιδιά-θύματα των πολέμων και της πείνας.

Επίσης, η μητέρα του έγραψε τραγούδια για την παγκόσμια ειρήνη και ο μικρός Axil άρχισε να τραγουδάει. Το πιο γνωστό του είναι το "World Peace before 2021". (Στο youtube μπορείς να βρεις και άλλα τραγούδια του.) Και με τη μουσική μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Ακόμα, μαζί με τους συμμαθητές του στέλνει χρήματα και δώρα σε φτωχά παιδιά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ο Axil Kollist είναι ένας απλός μαθητής. Ένα μικρό παιδί. Όμως, η αγάπη του και η φλόγα της καρδιάς του έφερε τεράστια αποτελέσματα! Έγινε πηγή έμπνευσης, ελπίδας και χαράς. Είναι μια παρατήρηση σε όλους εμάς που λέμε "και τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου;". Και όμως! Αν η καρδιά γλυκαθεί απ'την αγάπη, τότε μπορεί σπουδαία πράγματα να καταφέρει!


(Η ιστοσελίδα του Axil: http://www.worldpeacebefore2021.com/
Το γνωστό τραγούδι του: http://www.youtube.com/watch?v=mfBoJghZ83A )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου