Disable_right_click


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας

Επειδή εδώ και αρκετό καιρό ακούμε διάφορα για το τέλος του κόσμου, για το 666, για προφητείες που επαληθεύονται, για παγκόσμια διακυβέρνηση, κλπ... , σαν αόρατη γωνιά αποφασίσαμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

Πρώτον, το τέλος του κόσμου πραγματικά κάποτε θα'ρθει. Όμως, δεν είναι δουλειά μας ν'ασχολούμαστε με το θέμα αυτό καθαυτό! Ο Θεός το γνωρίζει αυτό και κανείς άλλος!
Δεύτερον, δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε! Ένας άγιος άνθρωπος, μας είπε: "Γιατί να αγχωνόμαστε και να φοβόμαστε; Τα καλά παιδιά δεν φοβούνται τον πατέρα τους. Μόνο τα σκανταλιάρικα και ανυπάκουα τον τρέμουν..."

Τρίτον, πολλοί έχουν θολώσει τα νερά με δήθεν επαληθεύσεις προφητειών. Κρύβονται πίσω από πολλούς αγίους ανθρώπους (πχ. γέροντα Παΐσιο) για να τραβήξουν ευκαιριακά και εγωιστικά τη δημοσιότητα επάνω τους. Ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να "ερμηνεύσουμε" λόγια ανθρώπων της Χάριτος; Ας μάθουμε να κοιτάζουμε -πόσο δύσκολο είναι πραγματικά- τα δικά μας χάλια, τη δικιά μας αμαρτωλή ζωή και ας αφήσουμε τις μελλοντολογίες και τις κούφιες αερολογίες.
Τέταρτον, σε όσους έχουν μια μανία -γιατί στ'αλήθεια για μανία πρόκειται- ν'ασχολούνται με το 666, τον αντίχριστο και τα όργανά του, θα απαντούσαμε με τα λόγια του γέροντα Πορφυρίου: "Αφήστε το διάβολο. Μην ασχολείστε μαζί του. Στραφείτε προς το Χριστό. Ριχτείτε στην αγκαλιά Του".  Όταν φίλε/η, ζεις μέσα στην προοπτική της Ανάστασης, δεν υπάρχει διάβολος. Δεν υπάρχει θάνατος! Δεν τελειώνεις, δεν πεθαίνεις!

Συνοψίζοντας:
Εμείς, ας προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε στο τώρα. Στο σήμερα. Με εξομολόγηση, με Θεία Κοινωνία. Με προσευχή. Με έργα και πράξεις αγάπης. Ας μάθουμε να ζούμε τη στιγμή και ας αφήσουμε τον Θεό να κουμαντάρει το μετά της ζωής μας!

1 σχόλιο: