Disable_right_click


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Όταν δίνεις αγάπη

Στην πολύ ευαίσθητη περίοδο που ζούμε όλα δείχνουν τόσο λυπηρά. Οικονομική κρίση, βάσανα, δυσκολίες, αδιέξοδα. Πώς να νιώσεις χαρούμενος; 
Κι όμως! Αυτό που μας λείπει είναι η αισιοδοξία! Είναι το χαμόγελο. Είναι η χαρά που δίνει ο ίδιος ο Θεός. Ο Θεός που είναι αγάπη. Πώς το έλεγε ο γέροντας Παΐσιος; "Η χαρά πηγάζει από την αγάπη. Όταν δίνεις την αγάπη, τότε έρχεται η χαρά. Δίνει αγάπη ο άνθρωπος και δέχεται χαρά, ανταμείβεται δηλαδή με την χαρά που νιώθει".
Δύσκολο πολύ, αλλά αξίζει τον κόπο! Δε νομίζεις; 

(το ρητό το δανειστήκαμε από εδώ: http://taxidistooneiro.blogspot.com/)

2 σχόλια:

  1. Σε μια τάξη λυκείου ρωτήθηκε η θεολόγος από ένα μαθητή: ’’Κυρία τι είναι Ο Θεός’’; Δυο τρεις πετάχτηκαν και είπαν: ’’Ο Θεός είναι πνεύμα’’. Άλλος είπε ότι δεν ήξερε. Άλλος έμεινε σκεφτικός χωρίς να μπορεί να απαντήσει κάτι., Άλλοι γέλασαν και άλλοι χλεύασαν: ’’Για δέστε με τι χαζά ασχολούνται 2 μήνες πριν τις πανελλαδικές!’’ Και κάποιοι δεν έδωσαν καν σημασία στη συζήτηση. Η θεολόγος τα έχασε και για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και τους ακούσει όλο το σχολείο από τις φωνές, είπε στα παιδιά να βγάλουν μία κόλλα χαρτί και να γράψουν μία μικρή παράγραφο με τίτλο: ’’Τι σημαίνει Θεός για μένα’’; Έτσι όλοι με κατσουφιασμένα πρόσωπα άρχισαν να γράφουν. Κάποια στιγμή η θεολόγος που περιφερόταν ανάμεσα στα θρανία σταμάτησε μπροστά σε μια μαθήτρια η οποία δεν έγραφε και την ρώτησε, γιατί δεν ακολουθεί τους συμμαθητές της. Τότε η μαθήτρια είπε δείχνοντας το τετράδιό της: ’’Τελείωσα κυρία!’’ Χωρίς να πιστεύει και πολύ τα λόγια της μαθήτριας, πήρε το τετράδιο και διάβασε. Κατευθύνθηκε γρήγορα μπροστά στον πίνακα και είπε: ’’Αφήστε όλοι κάτω τα μολύβια σας’’ και με σαστισμένο βλέμμα άρχισε να γράφει στον πίνακα:
    ’’ΘΕΟΣ=ΑΓΑΠΗ’’.
    Επέστρεψε το τετράδιο πίσω στη μαθήτρια και κάθισε στην έδρα της. Κάποια μαθήτρια τόλμησε να μιλήσει: ’’Μα κυρία…’’. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση της και οι συμμαθητές της την τράβηξαν κάτω και της έκλεισαν το στόμα με τα χέρια τους. Είχαν πάρει όλοι την απάντηση τους! Μετά από αρκετή ώρα σιωπής χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα.
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ! Η Παναγιά μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ιστορία Π+Φ! Σας ευχαριστούμε πολύ! Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή