Disable_right_click


Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η αγάπη

Κλεισμένος σε βεβαιότητες, ακόμη κι εάν έχουν «θρησκευτικό» περίβλημα, Θεό δεν συναντάς. Η σχέση με τον Θεό είναι ζωντανή και κάθε ζωντανή πραγματικότητα είναι ρευστή και μεταβαλλόμενη. Είναι εμπειρία, βίωμα, πάλη. Όχι ιδεολόγημα που απλώς το αποδέχεσαι και «ηρεμείς». Στην σχέση με τον Θεό «ανησυχείς», την καλή ανησυχία της περιπέτειας μιας σχέσης. Στην αναζήτηση και πάλη με Εκείνον εύχεσαι απόλυτα να σε νικήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο, να επιτρέψουμε στο Θεό να μας νικήσει. 
Οι Μυροφόρες γυναίκες, δέχονται πρώτες την παρουσία και το μήνυμα του Αναστημένου Χριστού, γιατί τόλμησαν και ρίσκαραν. Δεν έμειναν στην ασφάλεια της αποφυγής και απραξίας. Δεν φοβήθηκαν την απειλή των Ιουδαίων ή Ρωμαίων. Δηλαδή την βία της εξουσίας. Ούτε άκουσαν ή αφέθηκαν στους λογικοφανείς λογισμούς που έθεταν ως μάταιη την πράξη τους, μια και ο δάσκαλος τους ήταν πλέον «νεκρός».
Η αγάπη δεν τις αφήνει να λιμνάσουν στα απόνερα της απελπισίας. Η αγάπη τολμά και βρίσκεις πάντα τρόπους να φανερώσει το πόθο της καρδιάς. Όταν αρχίζουν οι δικαιολογίες και μάλιστα με προφανή πειστικότητα η αγάπη έχει χαθεί. Η αγάπη δεν δικαιολογείται ούτε κρύβεται. Φανερώνεται και συγκλονίζει με τα έργα της. 

Ο Χριστός θα αμείψει αυτή την αγάπη που ενεργεί και ρισκάρει. Και θα δώσει στις Μυροφόρες το μήνυμα της Ανάστασης. Γιατί εκείνος που στην ζωή τολμά το θαύμα τον συναντά.
Φωτογραφία του Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος.το κείμενο είναι του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου απ'το facebook

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον. Αξίζει για Προβληματισμό.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πίστη σώζει....Αρκεί να πιστεύει κανείς σε αυτήν ότι πολύ απλά μπορεί να γίνει θαύμα πηγαίο όντας από την ίδια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους!
    Καλησπέρα Kathy, και Κ.
    Κάτι έγινε με την ανάρτηση και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να προσθέσω κάτι στο σώμα της ανάρτησης, οπότε το προσθέσω εδώ:
    Η ανάρτηση είναι κείμενο του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου από το προφίλ του στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή