Disable_right_click


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Βιβλιοπροτάσεις

Έχεις διαβάσει το βιβλίο "Σχεδόν άγιοι -Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χτες και του σήμερα"; Αν όχι, τότε να το διαβάσεις οπωσδήποτε!
 
Είναι γραμμένο απ'τον π.Τύχωνα Σεβκούνωφ ο οποίος περιγράφει πρόσωπα και καταστάσεις απ'την ζωή και την πορεία του πριν και κατά την πορεία του ως μοναχός. Οι πιο πολλές ιστορίες έχουν ως βάση και πηγή τη μονή των σπηλαίων του Πσκωφ. Η αφήγηση είναι απλή, απροσποίητη, ζωντανή και καθόλου κουραστική, παρόλο που το βιβλίο είναι πάνω από 500 σελίδες. 


  Πριν σου παραθέσω κι ένα μικρό τμήμα όπως αυτό παρουσιάζεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, να σου εκμυστηριευτώ ότι δεν έχω ολοκληρώσει την ανάγνωσή του ακόμη. Όμως, μέσα μου είχε γεννηθεί έντονα η ιδέα της παρουσίασής του σε ξεχωριστή ανάρτηση εδώ κι αρκετές μέρες. Οπότε, τη στιγμή που μιλάμε, ακόμη το μελετώ λίγο-λίγο! "Πάνω στην κουβέντα αρχίσαμε να θυμόμαστε πώς ο καθένας μας είχε εμφανιστεί στη μονή. Και όσο περισσότερο ακούγαμε ο ένας τον άλλον, τόσο περισσότερη έκπληξη νιώθαμε"...

  Είναι βιβλίο των εκδόσεων εν πλω, εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Μάϊο του 2012 και την μετάφρασή του επιμελήθηκαν η Αγγελική Πελωριάδου, Βάσια Ζαρκαδούλα, η Ειρήνη Κασάπη και η Αλεβτίνα Βόλγκινα. Αγαπητέ μου φίλε/η, ένθερμα σε προτρέπω να το διαβάσεις αν πέσει στα χέρια σου! Καλημέρα! Καλή Δευτέρα!

3 σχόλια:

  1. Σεβάχ Καλό Μήνα.Ενδιαφέρουσα Πρόταση.Ωραία Ιδέα.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα! Ευχαριστούμε για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλό μήνα Σεβάχ!Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.Το συγκεκριμένο βιβλίο ΄βρίσκεται καιρό στη βιβλιοθήκη μου.Με την πρώτη ευκαιρία θα το διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή