Disable_right_click


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Για όλους

Κοιτούσα σήμερα (γιορτή Πέτρου & Παύλου) στην εκκλησία τις αγιογραφίες του ναού. Και αντιλήφθηκα πως στις αγιογραφίες υπάρχουν άνθρωποι (άγιοι!) από όλες τις κοινωνικές 'τάξεις', από όλα τα επαγγέλματα, όλες τις ιθαγένειες. Άνθρωποι (άγιοι!) όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, χωρίς καμιά 'διάκριση'. 

Ο Παράδεισος, η αγκαλιά του Θεού, η μετάνοια, η ζωή αλλά κυρίως η Όντως Ζωή είναι για όλους: πλούσιους και φτωχούς, πρώην ληστές, πρώην αμαρτωλούς, πρώην ασώτους αλλά και για ασκητές, μοναχούς, κληρικούς, λαϊκούς, καλά παιδιά και πρώην...κακά παιδιά!

Για όλους! 

Η Βασιλεία του Θεού βιάζεται και βιασταί αρπάσσουσιν αυτήν. Δηλαδή η Όντως Ζωή θέλει να την θέλεις, να επιθυμείς να έχεις σχέση με τον Ζωοδότη Θεό αλλά και με τους ανθρώπους. Μονάχα όσοι αγωνίζονται έχουν μερίδα στη Βασιλεία Του. Ένας αγώνας που ξεκινά από τη βάπτισή μας ως Χριστιανοί και τελειώνει με το που κοιμηθούμε κι ανοίξουμε τα μάτια μας στην άλλη ζωή.

Καλό αγώνα σε όλους μας. Να θυμάσαι, αδερφή/έ πως όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, εφόσον ανασαίνεις ακόμη, έχεις τη δυνατότητα/ την ελευθερία/ την ελπίδα να απαλλαχτείς από το βαρύ φορτίο των αμαρτιών. Η στιγμή που ζεις είναι η δική σου στιγμή! Αγωνίσου, προσπάθησε, να χαίρεσαι, να χαμογελάς! 

Καλό αγώνα!!

3 σχόλια:

  1. Βάλσαμο τα Λόγια σου. Σεβάχ να είσαι Καλά.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως τα λες καλέ μου φίλε, αγώνας η ζωή μα σκέπτομαι πάντα και λυπάμαι αυτούς που δεν έχουν την Πίστη στο Θεό για να έχουν την ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό μήνα φίλε μου
    βοήθειά μας
    για ολο τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή