Disable_right_click


Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Της ψυχής η μελωδία

Αδερφή/έ μου, 

εύχομαι να είσαι καλά. Το ξημέρωμα να σε βρίσκει ζωντανό και η νύχτα γεμάτο ελπίδα. Κάθε μέρα να αγωνίζεσαι. Δεν έχει νόημα αλλιώς... 

Σκεφτόμουν πως οι μέρες μας χαρίζονται ως δώρο από τον Πατέρα μας Θεό. Πως μας δίνει ευκαιρίες να αναζητήσουμε τα τάλαντά (ταλέντα) μας. Να αγαπήσουμε Αυτόν και τον αδερφό μας. Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε την Αγάπη Του.

Γι'αυτό και έλεγε ένας καλός μου φίλος, μοναχός, πως είμαστε μουσικά όργανα. Αν δεν αγωνιστούμε, αν δεν εξασκήσουμε τα τάλαντά μας, δεν θα είμαστε ευτυχισμένοι! Πολύ με είχε συγκινήσει αυτή η προτροπή του!Άκου εκεί, μουσικά όργανα! 

Αλλά, ναι, έτσι έχει ομορφιά η ζωή. Άλλος έχει ταλέντο στην ομιλία, άλλος στη μαγειρική, άλλος στη φωνή, άλλου πιάνουν τα χέρια του στις κατασκευές, άλλος έχει καταπληκτική γραφή, άλλος ασυναγώνιστη σκέψη, άλλος έφεση στο διάβασμα, στις επιστήμες, κλπ...

Ας αγωνιζόμαστε, αδερφή/έ μου. Ας ακούγεται απ'τις ψυχές μας η μελωδία του μουσικού οργάνου μας -του τάλαντού μας. Και, προσευχή και μετάνοια, αδερφή/έ. Γνήσια, έμπονη, αθέατη.

Στο εύχομαι.
Εύχου.

1 σχόλιο:

  1. Χριστός Ανέστη
    Καλημέρα, σ ευχαριστούμε για την παρέα που μας κρατάς... όλες οι αναρτήσεις με τον ένα ή τον άλλον τρόπο με αγγίζουν (πιστεύω πολλούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή