Disable_right_click


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έλαβα ένα mail

Αγαπητέ μου ανώνυμε φίλε,

έλαβα το mail σου και ειλικρινά με συγκίνησε. Και με την άδειά σου το κάνω ανάρτηση για να το δουν όλοι οι καλοί μας φίλοι εδώ στην αόρατη γωνιά. Δεν έχω πολλά να σου πω, παρά μόνο αυτό το σημαντικό:
Σταμάτα να τιμωρείς τον εαυτό σου για λάθη του παρελθόντος. Ξέχνα όσες αμαρτίες έχεις κάνει. Κανείς μας δεν είναι υπεράνω. Όλοι μας έχουμε κάνει πράγματα που έχουμε μετανιώσει. Όμως, υπάρχει το πλυντήριο της ψυχής που διαγράφει αμετάκλητα όλες τις εκ βαθέων ομολογημένες αμαρτίες: η εξομολόγηση. Αν πας με ειλικρίνεια, θα νιώσεις ένα βάρος ασήκωτο να φεύγει απ'την καρδιά σου.

Κοιτάς τόσο πολύ το παρελθόν σου που χάνεις το παρόν που βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου. Η ζωή είναι οι στιγμές που ζεις και θα ζήσεις... Ξαναπιάσε τη ζωή απ'την αρχή αφήνοντας το θεϊκό χέρι να σβήσει το πονεμένο σου παρελθόν και ζήσε  από δω και μπρος κάθε στιγμή σαν την πιο μοναδική, την πιο όμορφη. 
Και μην ξεχνάς: έχεις κι εδώ στην γωνιά μας πολλούς ανθρώπους που θα εύχονται για σένα.
Καλή προσπάθεια. Καλή αρχή.

Σεβάχ ο Θαλασσινός

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Όλοι μας έχουμε πράγματα που σκεφτόμαστε και μας στενοχωρούν,που δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε.Πράξεις δικές μας που πλήγωσαν άλλους ανθρώπους,είτε πράξεις άλλων που πλήγωσαν εμάς,που μας έκαναν να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους.Αλλά όλοι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη.Ας μην κρίνουμε αυστηρά κι ας σκεφτούμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης.Ας μάθουμε να συγχωρούμε και να ζητούμε συγχώρεση!Μετά όλα είναι πιο όμορφα!Αν το πάρουμε απόφαση να ελευθερωθούμε από αυτό το λαβύρινθο σίγουρα θα τα καταφέρουμε.Όλα είναι θέμα απόφασης,όσο σκληρό και αν ακούγεται.Αν το αποφασίσεις εσύ,όλα τα άλλα περισσεύουν.Προχώρα και θα δεις πόσο όμορφη είναι η ζωή.Εκτίμησε όλα όσα έχεις!Και δες τις ευκαιρίες που στέλνει καθημερινά στη ζωή σου ο Θεός.Δες ακόμη και τον πόνο σου σαν μια ευκαιρία.Σίγουρα έμαθες κάτι και σίγουρα την επόμενη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός στις επιλογές σου,στα λόγια σου.Θα έχεις περισσότερη εμπειρία τώρα πια!Καλή δύναμη και να θυμάσαι πως η απελπισία ποτέ δεν οδηγεί σε επιθυμητά μονοπάτια!Να εύχεσαι,όπως κι εμείς για σένα!!!
    Καλή δύναμη!Όμορφη και γεμάτη χαμόγελα ημέρα Σεβάχ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .......το έχω νιώσει Σεβάχ... αυτό το "πλυντήριο της ψυχής"!
    Κι έχω απέραντη χαρά που το ένιωσα και τώρα ξέρω!
    Να έχεις μια υπέροχη μέρα καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πω στο φίλο σου ότι κανένας δεν είναι ικανός να μας απαλλάξει απ΄ ένα σκοτωμένο παρελθόν, εκτός απ΄ τον ίδιο μας τον εαυτό.Ότι και να μας πουν κι όσα μας υποδείξουν, δεν υπάρχει τίποτα πιο σίγουρο κι αλάνθαστο από ΄κείνα που ΄ναι βαθιά κρυμμένα στο μυαλό και στην καρδιά μας.
    Χαρούμενη καλημέρα Σεβάχ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... Μου θύμισες αυτή την ιστορία: http://aoratigonia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_23.html

      Καλησπέρα Σοφία!!

      Διαγραφή
  4. Πόσο όμορφο και αληθινό είναι αυτό το κείμενο!
    Έτσι ακριβώς είναι η ζωή του ανθρώπου και όλοι μας κάπως έτσι νιώθουμε.
    Έμεινα να το κοιτάζω και να το ξαναδιαβάζω από την αρχή...
    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Βάγια μου...
      Μακάρι να μη ξεχνάμε ποτέ το πως ο Θεός μας ΑΓΑΠΑΕΙ!! Μας αγαπάει ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας. Ένα όμορφο απόγευμα να έχεις Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου!

      υγ: Αυτές τις μέρες προγραμματίζω ν'αγοράσω τα ποιήματα της Κ.Δημουλά. Τα βρήκα σε καλή τιμή :))

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα! Απ' ότι φαίνεται μόνο εγώ δε βλέπω το μέιλ. Διάβασα την ανάρτησή σου, Σεβάχ, αλλά δε βγάζει ολοκληρωμένο νόημα χωρίς την αιτία που το γράφεις. Και αναρωτιέμαι, που είναι το e-mail, οεο?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To email βρίσκεται στα εισερχόμενα του mail μου. Δεν το δημοσιοποίησα για ευνόητους λόγους. Απλά η θεματολογία ήταν καλό να δημοσιοποιηθεί καθότι μας αφορά όλους.

      Καλό βράδυ Π :)

      Διαγραφή
    2. Α, συγνώμη, απ' όσα έγραψες νόμισα ότι το ανέρτησες και δεν το είδα. Μου φάνηκε εξαρχής περίεργο αλλά σκέφτηκα ότι μάλλον θα ήταν δημοσιοποιήσιμο το περιεχόμενο. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε η ερώτησή μου.

      Καληνύχτα

      Διαγραφή