Disable_right_click


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αν ανοίξεις τα μάτια σου

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι η ζωή για τον καθένα είναι αυτό που έχει στο μυαλό του. Αυτό που βλέπει, αυτό που νιώθει, που αντιλαμβάνεται, αυτό στο οποίο συμμετέχει.
Ξεκινώντας μ'αυτή τη βάση, ζωή μπορεί να είναι για κάποιον ένα κουτί, ένα κλουβί, ένα δάσος, ο ουρανός, η θάλασσα, το σύμπαν, κοκ. Τι εννοώ μ'αυτό: πολλές φορές έχω δει ανθρώπους να βιώνουν ακριβώς ίδιες καταστάσεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Να σου φέρω δύο ακραία παραδείγματα αληθινά: γονείς που έχασαν το παιδί τους. Άλλοι μίσησαν το Θεό , τους ανθρώπους, τη ζωή και άλλοι Τον αγάπησαν περισσότερο, όπως και τους ανθρώπους και τη ζωή. Το δεύτερο παράδειγμα, μια σοβαρή επαγγελματική αποτυχία (απόλυση): άλλος την αντιμετώπισε με γενναιότητα, υπομονή και οπλίστηκε με κουράγιο και άλλος έπεσε σε κατάθλιψη παραιτούμενος απ΄τη ζωή.
Προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις ότι ο καθένας μας, διαφορετικός απ'τους άλλους, έχει μια παγιωμένη άποψη της ζωής. Όμως, πιστεύω πως η ζωή είναι ένα μέρος γεμάτο περιπέτεια, όνειρα κι αγάπη. Δε σημαίνει ότι θα χαμογελάμε ασταμάτητα (αυτό δεν είναι ζωή, αλλά υποκρισία!) ούτε ότι θα'μαστε κοινωνία αγγέλων. Όμως, αν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις μια πραγματικότητα διαφορετική απ'αυτή που εγκλωβίζεσαι.
Αν βάλεις λίγο συναίσθημα στη ζωή σου (πόσο όμορφα τα περιγράφει ο γέροντας Πορφύριος), λίγη αγάπη, λίγη δημιουργικότητα και φαντασία, τότε θ'αναπροσαρμόσεις τη ματιά σου και θα συγκλονιστείς. Θ'αρχίσεις να ζεις ξανά και να ελπίζεις ξανά. Θα ονειρεύεσαι ξανά. Κλείνω μ'ένα απόσπασμα του Λέο Μπουσκάλια: 
Υποθέτουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτό το κουτί που μας βάλανε μέσα, κι όμως σας βεβαιώνω πως δεν είναι έτσι. Ανοίξτε την πόρτα κάποτε και κοιτάξτε τι υπάρχει έξω. Το όνειρο του σήμερα θα είναι η πραγματικότητα του αύριο. Κι όμως έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε.

5 σχόλια:

  1. Καταπληκτική δημοσίευση Σεβάχ μου!
    Με βρίσκεις καθόλα σύμφωνη!
    Καλή σου μέρα φίλε μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και τα λόγια του Μπουσκάλια, μιλούν κατευθείαν στην ψυχή.
    Επιβάλλεται να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε Σεβάχ!Πάντως όσες φορές δεν έχω κυνηγήσει μετά μανίας κάτι καλό στη ζωή μου, αυτό παρουσιάστηκε σε κάποια φάση ξαφνικά μπροστά μου.Κι αυτό από μόνο του μ΄ έκανε να πιστεύω ότι εάν δεν ζητάς επίμονα αυτά που ΄χεις στο μυαλό σου απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ, κάποτε θα φανερωθούν μπροστά σου!Σ΄ αντίθετη περίπτωση αυτό θα εμφανιστεί πάρα πολύ δύσκολα έως καθόλου!
    Καλό σου απόγευμα και να ΄σαι πάντα καλά καλέ μου φίλε!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρε Σεβάχ! Απ' την σημερινή σου ανάρτηση κρατώ την φράση: "Όμως, πιστεύω πως η ζωή είναι ένα μέρος γεμάτο περιπέτεια, όνειρα κι αγάπη."
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γέρων Πορφύριος με Μπουσκαλια. Μέρα με τη νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αριστέα:
    Καλησπέρα Αριστέα μου. Να'σαι πάντα καλά :)

    @ Σοφία:
    Καλησπέρα Σοφία μου. Συμφωνώ. Κι εγώ το έχω παρατηρήσει :)

    @ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ:
    Καλησπέρα φίλη. Καλό ξημέρωμα με προσευχή, αγάπη και όνειρα :)

    @ Ανώνυμος:
    Μακάρι να'χε γνωρίσει και ο Μπουσκάλια την ορθοδοξία... (Ας ευχόμαστε για όλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή