Disable_right_click


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η αγάπη



Η αγάπη δεν αντέχει στα παιχνίδια, στις υπεκφυγές. Η αγάπη μόνο πάνω στο αληθινό καρπίζει.


Απ'το βιβλίο "Τα ραντεβού με τη Σιμώνη", της Μάρως Βαμβουνάκη, εκδ. Φιλιππότη

7 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφο κι αληθινό αυτό καλέ μου Σεβάχ!
    Η αγάπη μερικές φορές χάνει τη βαθύτερη έννοια που της αρμόζει μέσα μας, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων κι ένα απλό "σ΄ αγαπώ" μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο ψέμα!
    Καλημέρα, χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις και καλή δύναμη!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό, λιτό κι απόλυτα αληθινό...
    Καλή εβδομάδα να έχουμε Σεβάχ μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορώ να λαλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους, οι λόγοι μου ακούγονται σαν ήχος χάλκινης καμπάνας ή σαν κυμβάλου αλαλαγμός. Κι αν έχω της προφητείας το χάρισμα κι όλα κατέχω τα μυστήρια κι όλη τη γνώση, κι αν έχω ακόμα όλη την πίστη, έτσι που να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, είμαι ένα τίποτα. Κι αν ακόμα μοιράσω στους φτωχούς όλα μου τα υπάρχοντα, κι αν παραδώσω στη φωτιά το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, σε τίποτα δεν μ΄ωφελεί.
    Εκείνος που αγαπάει έχει μακροθυμία, έχει και καλοσύνη, εκείνος που αγαπάει δε ζηλοφθονεί, εκείνος που αγαπάει δεν κομπάζει ούτε περηφανεύεται, είναι ευπρεπής, δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος, ξεχνάει το κακό που του έχουν κάνει. Δε χαίρεται για το στραβό που γίνεται, αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό. Εκείνος που αγαπάει, όλα τα ανέχεται, σε όλα εμπιστεύεται, για όλα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Ποτέ η αγάπη δεν θα πάψει να υπάρχει. Τα θεία μηνύματα των προφητών κάποτε δε θα υπάρχουν πια, η γλωσσολαλιά θα πάψει, θα σταματήσει η γνώση των μυστηρίων του Θεού.Γιατί και η γνώση μας και η προφητεία μας περιορίζονται μονάχα σ΄ένα μέρος της αλήθειας. Όταν όμως το τέλειο που περιμένουμε θα έρθει, τότε το μερικό θα πάψει να υπάρχει.
    Καλή εβδομάδα αδερφέ και η Παναγιά μαζί μας!
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρες φίλοι μου :)
      Ευχαριστώ για το κείμενο {και τις φωτογραφίες που μου στείλατε}!

      Διαγραφή