Disable_right_click


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Με τη ματιά της αγάπης (μέρος Β')

Τι έκανε ο αββάς  Αμμωνάς όταν ήλθαν εκείνοι οι αδερφοί ταραγμένοι και του είπαν: "Έλα να δεις γέροντα ότι βρίσκεται μια γυναίκα στο κελλί αυτού εδώ του αδερφού"; Πόση μεγάλη ευσπλαγχνία έδειξε! Πόση αγάπη είχε η αγία εκείνη ψυχή! Επειδή, βέβαια, κατάλαβε ότι ο αδερφός έκρυψε τη γυναίκα κάτω από το πιθάρι, πήγε και κάθισε πάνω από αυτό και τους είπε να ψάξουν σ'όλο το κελλί. Και, αφού δεν την βρήκαν, τους λέει: "Ο Θεός να σας συγχωρέσει". 
Και τους ντρόπιασε και τους βοήθησε να μην πιστεύουν εύκολα κατηγορίες για τον πλησίον. Και επιπλέον συνέτισε κι εκείνον, επειδή όχι μόνο κάλυψε, μετά τον Θεό, την αμαρτία του αδερφού, αλλά κι επειδή τον διόρθωσε, μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία. Γιατί μόνο που του κράτησε το χέρι, αφού έβγαλε όλους τους άλλους έξω, και του είπε: "Φρόντισε για την ψυχή σου, αδερφέ μου", αμέσως ντράπηκε, ήρθε σε συναίσθηση και κατανύχτηκε ο αδερφός. Αμέσως επέδρασε στην ψυχή του η φιλανθρωπία και η συμπάθεια του γέροντα.

απόσπασμα από το βιβλίο "αββά Δωροθέου -Έργα ασκητικά", εκδ. Ετοιμασία (C 2005)

υγ: Καλό μήνα!!

4 σχόλια:

  1. Aναρωτιέμαι ... σήμερα έχουμε τέτοια δύναμη ψυχής ;
    Καλήμέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    Δώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δώρα!!
      Όλοι μας έχουμε στο βάθος της ψυχής μας τέτοιες δυνάμεις καλού. Απλά όσο αμαρτάνουμε, διώχνουμε τη Χάρη (που είναι εκείνη που ανεβάζει στην επιφάνειά μας αυτές τις υπέροχες αρετές).

      Τουλάχιστον έτσι νομίζω :) Μπορεί να κάνω κ λάθος!

      Καλό απόγευμα να'χεις.

      Διαγραφή