Disable_right_click


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Με τη ματιά της αγάπης

Αν είχαμε αγάπη και συμπαθούσαμε και πονούσαμε τον πλησίον μας, δε θα είχαμε το νου μας στα ελαττώματα του πλησίον. (...) Και εμείς οι ίδιοι, αν είχαμε αγάπη, αυτή η αγάπη θα σκέπαζε κάθε σφάλμα, όπως ακριβώς έκαναν και οι άγιοι όταν έβλεπαν τα ελαττώματα των ανθρώπων. Γιατί μήπως είναι τυφλοί οι άγιοι και δε βλέπουν τα αμαρτήματα; Και ποιος μισεί τόσο πολύ την αμαρτία όσο οι άγιοι;  Και όμως δε μισούν εκείνον που αμαρτάνει ούτε τον κατακρίνουν ούτε τον αποστρέφονται, αλλά υποφέρουν μαζί του, τον συμβουλεύουν, τον παρηγορούν, τον γιατρεύουν σαν άρρωστο μέλος του σώματός τους. Κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν (...).
Και όπως η μητέρα που έχει άσχημο παιδί δεν το σιχαίνεται ούτε το αποφεύγει, αλλά μ'ευχαρίστηση το στολίζει και κάνει ό,τι μπορεί για να τ'ομορφύνει, έτσι πάντα σκεπάζουν, στολίζουν, φροντίζουν ,ώστε και αυτόν που αμαρτάνει να διορθώσουν, την κατάλληλη στιγμή, και να μην αφήσουν να πάθει και κανένας άλλος κακό εξαιτίας του, αλλά και οι ίδιοι να προκόψουν περισσότερο στην αγάπη του Χριστού.

απόσπασμα απ'το βιβλίο "Αββά Δωροθέου -Έργα ασκητικά", εκδ. Ετοιμασία (C 2005)

υγ: Τη φωτογραφία τη βρήκα στο google. Είναι ο π.Γαλακτίων της Σιμωνόπετρας. Γεμάτος αγάπη, πάντα χαμογελαστός και με λόγο παρηγορητικό.
υγ2: Συγχωρέστε με που δεν απάντησα στα σχόλιά σας αυτές τις μέρες... Ελπίζω σήμερα-αύριο να τα καταφέρω :)

9 σχόλια:

  1. Αγάπη και καρτερικότητα. Τί άλλο να έχεις και να προσφέρεις. Ας κάνουμε λίγον αγώνα και για αυτά. Να έχουμε έτσι σωστή διάκριση για τον πλησίον μας.
    Καλημέρες :)
    υγ: η φωτογραφία πολύ δυνατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δημήτρη!!
      Δε γνωρίζω αν ζει ακόμα ο π.Γαλακτίωνας. Όταν είχα πάει, μου'χε κάνει τεράστια εντύπωση η αγάπη που έδειχνε σ'όλους. Διάχυτη, αληθινή, πραγματική. Που αγκαλιάζει ολόκληρο το "είναι" μας.

      Διαγραφή
  2. Πόση αλήθεια κρύβουν αυτά τα λόγια....!
    Καλό σου βράδυ φίλε μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό απόσπασμα, το οποίο αναδημοσιεύσαμε, ως πρόλογο σε ένα άλλο άρθρο, εδώ: http://o-nekros.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1807.html
    Ευχαριστώ. Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα και ολόσωστα όσα γράφεις.Σε διαβάζω πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα και ολόσωστα όσα γράφεις.Σε διαβάζω πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή