Disable_right_click


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αν επιλέξω την αγάπη θα πρέπει να εγκαταλείψω το εγώ μου

Το εγώ μου κρύβει τον εαυτό μου. Αυτό που ονομάζω αγάπη είναι ένα κάλπικο νόμισμα. Τι βγαίνει από αυτή την “αγάπη”; Σχάσεις και όχι σχέσεις. Το αληθινό νόμισμα της αγάπης είναι πολύ ακριβό. Αγοράζεται μόνο με το κόστος να χάσω το εγώ μου. Το εγώ είναι ένα σύννεφο, ένας καπνός, ένα όνειρο. Κι όμως το υπηρετώ διαρκώς. 

Όταν κατανοώ βαθιά μέσα μου δίνοντας χώρο στον διπλανό μου, εγκαταλείποντας το εγώ μου, τα προβλήματα είναι ψεύτικα, ανυπόστατα. Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει πρέπει. Δεν υπάρχουν συνταγές. Ο καθένας είναι μοναδικός κι ανεπανάληπτος στον κόσμο και αξίζει να διεκδικήσει τη θέση του. Γι’ αυτό η κριτική που βάζει σε ένα κουτί τη συμπεριφορά του άλλου κόβοντάς τον και ράβοντάς τον στην εμπαθή, θεληματάρικη, ιδεατή φαντασίωση δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα. 

Το θέμα είναι να γνωρίσω τον εαυτό μου πέρα από όσα κλουβιά μου φόρτωσαν ή κουβαλώ με τις συμβατικές συνθήκες. Τότε είναι ατόφιος, πέρα από μπογιές γονιών, περιβάλλοντος, καθωσπρεπισμού. Ενός λανθασμένου εγωισμού που διώχνει κάθε ευκαιρία συνάντησης με τον άλλο, κάθε υποψία κοινωνίας με την διπλανή εικόνα που αποτελεί σφραγίδα ενός άπειρου, άυλου, άκτιστου Θεού που χαρίζει την πνοή του κι ύστερα αναλαμβάνει όλη μα όλη την ευθύνη του ανθρωπίνου γένους σηκώνοντας στον ώμο του τον σταυρό. Αναλαμβάνει την ευθύνη την δική μου να αστοχώ να κοινωνώ με τον ίδιο μέσα από τον συνάνθρωπο, με τον θάνατο, με το αίμα του. 

Η εγκατάλειψη των/του εγώ είναι θάνατος για να έρθει να γεννηθεί στο περιγραπτό μου σώμα, στο νου μου, αυτή η αγάπη. Αυτή η αδιάκοπη ακόρεστη συγχωρητική αγκαλιά! Θέλει αγώνα, άσκηση, λήθη σε όσα είναι παρελθόν και συναίσθηση της θέσης μου. Απέχω αλλά δεν εγκαταλείπω. Δεν εγκαταλείπω την διάθεση να βηματίσω προς αυτή την κατάσταση. Να την ζήσω κάποτε.

Το υπέροχο αυτό κείμενο το βρήκα εδώ. Απ'το προσεγμένο, σοβαρό, διεισδυτικό blog "Αντι-ρήσεις". Να το παρακολουθείς και συ, αν θες. Καλημέρα. Καλημέρα, καλή Μ.Τετάρτη.

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα Σεβάχ μου, ενδιαφέρον το κείμενο που βρήκες.....μου άρεσε πολύ η φράση "Αυτή η αδιάκοπη ακόρεστη συγχωρητική αγκαλιά! " Θέλω να την ζήσω αυτή την αγκαλιά....!
    Καλή σου μέρα :)

    Υ.Γ. Έξυπνη η τελευταία φωτο....καιρός να ξεπεράσουμε τα όρια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ωραιοζήλη μου.
      Δεν είναι τόσο υπέροχο;;
      Σταγόνα στον ωκεανό η αμαρτία μου, ωκεανός η αγάπη του Χριστού.
      Σκόνη στον άνεμο το σώμα μου, μα ολόχρυση κι αιώνια μπορεί να γίνει η ύπαρξή μου.

      Να'σαι γερή. Καλή δύναμη, καλημέρες πολλές!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρες αδέρφια :)
    Μη ξεχάσετε να πάρετε άγιο έλαιο από την Εκκλησία σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κειμενο ειναι εκπληκτικο!!!!Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
    ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε!
      Σ'ευχαριστώ! Καλό υπόλοιπο Μ.Εβδομάδας σε σένα κ στην οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  4. Φίλε μου ένα θαυμάσιο κείμενο όπως πάντα.Σου εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Πάσχα να σου δώσει και πάλι το πραγματικό νόημα του.Έχω βρεθεί στους Αγίους Τόπους και ένιωσα εκεί το μεγαλείο αυτών των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή