Disable_right_click


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Θυμάμαι

   Θυμάμαι και το ροζιασμένο χέρι που, απ'τις κοπιαστικές ώρες στα χτήματα, είχε πάνω του εμφανή τα σημάδια του χρόνου. Μα επέμενε κρυφά να αγγίζει την αιωνιότητα μετρώντας κόμπους στο κομποσκοίνι του. Ροζιασμένο κι αυτό. Μπολιασμένο με τόσους πόνους, ευχές, δάκρυα, χαμόγελα. Όλα... Όλα εκεί. Στις μικρές, μαύρες υδρόγειους. Ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα σ'ένα 33άρι κομποσκοίνι.
   Θυμάμαι και το βλέμμα. Ιλαρό, να εκπέμπει μια απίστευτη γαλήνη. Στιγμές που δε μπορούν να εγκαταλείψουν ποτέ την καρδιά μου. Θα'ναι για πάντα εκεί. Να μου δείχνουν ποιο, τελικά, είναι αυτό που μετράει. Να βάζει στην καρδιά το θάρρος να αψηφήσει τους αέρηδες του πρόσκαιρου. Του εφήμερου. Του βιαστικού. Μ'ένα "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ με". Χωρίς φωνές. Απλά. Ψιθυριστά.

6 σχόλια:

  1. Πόση γαλήνη απορρέουν αυτά τα λόγια...
    τα τόσο απλά και τόσο ψιθιρυστά

    καλημέρα αδερφέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε φίλε μου γνώρισα ένα νεαρό ιερέα στην εκκλησία της γειτονιάς μας, ήταν από σχολή, Αρχιμανδρίτης και Ιερομόναχος. Απλός , γλυκός, αληθινός.Τον φώναξα στο σπίτι να μου κάνει αγιασμό, όταν πήγα να του δώσω χρήματα μου αρνήθηκε και μου είπε :- Δώστε τα σε ένα φτωχό..μα..να τα δώσετε, μη το ξεχάσετε...Έγινε ο "δικός" μας πνευματικός, πάντρεψε τις κόρες μου, με βοήθησε να βαπτίσω αλλόθρησκους, στόλιζα για χρόνια με τον άνδρα μου την εκκλησία στον επιτάφιο . Ο Θεός παίρνει κοντά του όποιον αγαπάει.Ο πάτερ Παντελεήμων , ο ισχνός, Αγιορίτικης φυσιογνωμίας ιερέας πέθανε πριν 5 χρόνια, νέος ακόμη και θάφτηκε στο Άγιο όρος όπου ανήκε. Αν υπήρχαν τέτοιοι ιερείς θα υπήρχαν άπειροι πιστοί φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα σε ένα 33άρι κομποσκοίνι"
    Υπέροχο κείμενο!
    Καλό βράδυ Σεβάχ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαλλίαση τα λόγια σου, όπως πάντα.. Καλό φθινόπωρο Σεβάχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αισθήματα που θα τα κατανοήσουμε μονάχα όταν φτάσουμε κι εμείς με το καλό σε κείνη την ηλικία. Ο χρόνος μας σμιλεύει τόσο διακριτικά κι αθόρυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή